kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Müslüman olmak yanlış bir şey mi?'

20.10.2008
Cumhuriyetçilerin ağır toplarından Colin Powell saf değiştirdi. Demokrat Obama'yı 'Müslüman" diye karalayan partisini yukarıdaki sözlerle eleştirdi..
Başkan George W. Bush'un eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Demokratların başkan adayı Barack Obama'yı desteklediğini açıklaması ABD'de ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Irak Savaşı sırasında Bush kabinesinin şahinleriyle sürtüşmeler yaşayan ve ardından koltuğunu Condoleezza Rice'a kaptıran Powell'ın desteği Cumhuriyetçilere büyük bir darbe olarak yorumlanıyor. NBC televizyonunda yayınlanan "Meet the Press" programına katılan Powell, Obama'ya "Müslüman" diyerek halk desteğini düşürmeye çalışan Cumhuriyetçileri topa tuttu. Obama'ya yönelik "Müslüman ve terörist" yakıştırmalarına sert çıkan Powell, "Obama Müslüman değil. O bir Hıristiyan. Daima da Hıristiyan oldu" dedi. Ardından da "Müslümanlıkla" Demokrat adayı "karalamaya" çalışanlara, "Diyelim ki Müslüman. Bu ülkede Müslüman olmak yanlış bir şey mi? Cevap hayır. Amerika öyle bir yer olamaz. Yedi yaşında Müslüman bir Amerikalı çocuğun bir gün ABD başkanı olabileceğine inanmasında yanlış bir şey var mı?" sorusunu yöneltti.

DANIŞMANLIK TEKLİFİ
Powell, "Partimin üst düzey üyelerinin Obama için (O bir Müslüman ve teröristlerle bağlantılandırılmalı) dediğini duydum. Bu, Amerika olamaz" dedi. Powell'ın bu açıklaması üzerine Obama deneyimli siyasiyi arayarak teşekkür etti. Obama, ayrıca Powell'ın, yönetimde görev alabileceğini söyledi. Obama, NBC'ye yaptığı açıklamada, Powell'ın danışmanlarından biri olabileceğini belirtti. Obama, Powell'ın hükümetinde resmi bir görev alıp almayacağı konusundaysa, "Bu konuda görüşmeliyiz" dedi. Powell konu hakkında bir açıklama yapmadı.