kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Kurtuluş günü

Giriş Saati : 21.10.2008 19:57
Güncelleme : 21.10.2008 23:58
Yeni Haber
F.Bahçe, Devler Ligi'nde bu gece Kadıköy'de Arsenal'i ağırlıyor. Porto'ya 3-1 yenilen, Dinamo Kiev'le 0-0 berabere kalan F.Bahçe, Arsenal'i yenmeye şartlandı. Saat 21.45'te başlayacak maç Star TV'den naklen yayınlanacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki Fenerbahçe-Arsenal maçının hakemleri ile takım kadroları şöyle:

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Henrik Andren, Magnus Sjöblom (İsveç)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Semih, Maldonado, Selçuk, Uğur, Alex, Guiza

Arsenal: Almunia, Eboue, Song, Silvestre, Clichy, Walcott, Fabregas, Diaby, Denilson, Nasri, Adebayor

Süper Lig'de tarihinin en kötü performanslarından birini sergileyen, 6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde ise grubunda 1 puanla sonuncu sırada bulunan Fenerbahçe, bu gece lider Arsenal karşısında bir anlamda kurtuluş mücadelesi verecek. Sarı-lacivertliler, hem Devler Ligi'nde iddialı konuma gelmek hem de geleceğe beyaz bir sayfa açmak için güçlü rakibini yenmek zorunda. Yenilgi ise kaos ortamını daha da alevlendirecek.

OLMAK-OLMAMAK MAÇI

Maçın sonucu, yönetimin "Arsenal maçından sonra bazı açıklamalarımız olacak" yönündeki deklerasyonunun ana fikrini oluşturacak. Yönetim, alınacak sonuca göre ya takıma ve teknik direktöre "güvenoyu" verecek ya da operasyona soyunacak. Yenilgi halinde Aragones'in görevine son verilmesi bile gündemde. İşte böyle bir atmosferde olmak-olmamak maçına çıkacak Fenerbahçe.

FENERBAHÇE 2 MAÇTA 1 BERABERLİK, 1 YENİLGİ ALDI

Grupta ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilen Fenerbahçe, kendi sahasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla da 0-0 berabere kalmıştı.

Sarı-lacivertliler, grupta 1 beraberlik, 1 yenilgi ve 1 puanla son sırada yer alıyor.

İlk maçta deplasmanda Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kalan Arsenal ise ikinci maçta kendi sahasında Porto'yu 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Arsenal, grupta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 puanla lider durumda bulunuyor.

DEDE KIZIP GİTTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, neşeli başladığı basın toplantısının sonunda gergin anlar yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaları için sahalarında oynayacakları tüm karşılaşmaları kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan İspanyol hoca, ülkesinin Cuatro televizyonundan gelen basın mensubunun sorusunu yanıtlamadı. Aragones ile gazeteci arasında İspanyolca yaşanan diyaloğu anlamayan UEFA yetkilisi, sorunun Şampiyonlar Ligi hakkında olduğunu öğrenince İspanyol basın mensubundan sorusunu sormasını istedi.

"BÜYÜK HOCA CAPELLO'YA SORUN"

Aragones, yüzüne bile bakmadığı gazetecinin "Cesc Fabregas çok önemli bir futbolcu. Sizce maçta etkili olabilecek mi?" sorusuna, "Başka soruya geçelim" diyerek yanıt vermedi ve toplantı bitmeden yerinden kalktı. Bu esnada bir İngiliz gazetecinin, İspanya-İngiltere maçına ilişkin bir sorusu üzerine Aragones, "Onu İngiltere'nin büyük hocası Capello'ya sorun" dedi.

"F.BAHÇE ÇOK KALİTELİ"

Arsenal'in hocası Wenger, F.Bahçe maçının zor geçeceğini söyledi. Wenger "F.Bahçe kaliteli bir takım ve iyi oyunculara sahip. Şampiyonlar Ligi'nde yitirdikleri puanları telafi etmek için oynayacaklar" dedi. Wenger, Aragones'e 6 ay verilmesi gerektiğini de belirtti.

İDDAA KADIKÖY'Ü GÖZDEN ÇIKARDI!

Fenerbahçe'nin, Arsenal karşısındaki en büyük kozu Şükrü Saracoğlu... Sarı-lacivertliler bu statta son 15 Avrupa maçında hiç yenilmedi. Son 9 maçın 8'inde rakiplerini mağlup etti. Müthiş seriyi son Dinamo Kiev beraberliği bozdu. Ancak İddaa, bugün Fenerbahçe'nin galibiyetini uzak ihtimal görüp 3.50 oranını belirledi. Beraberliğe bile 3.10 öneren İddaa, Arsenal'in galibiyeti içinse 1.70 oranını verdi. Geçen sene Kadıköy'deki Chelsea sınavında ise Fenerbahçe'nin galibiyeti 2.80, beraberlik 2.90 Chelsea'nin galibiyeti ise 2.00 oranları öngörülmüştü.

SİHİRLİ DAKİKALAR 58 İLE 67 ARASI

Süper Lig'e ve Şampiyonlar Ligi'ne istediği şekilde başlayamayan Fenerbahçe, bu iki kulvarda oynadığı karşılaşmalarda rakip ağlara toplam 23 gol bıraktı. Teknik direktör Luis Aragones yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, bu gollerin 12'sini Avrupa'da, 11'ini de ligde kaydetmeyi başardı. Fenerbahçe'nin, 23 golün 9'unu karşılaşmaların 58 ile 67. dakikaları arasında atması ise oldukça dikkat çekici bir istatistik olarak göze battı. 23 golün neredeyse yarısını 58 ile 67. dakikalar arasında bulan Sarı Kanarya, bu periyotlarda ligde 5, Avrupa'da ise 4 kez gol sevinci yaşadı.

EN KRALI ALEX!

Sarı-lacivertlilerin Avrupa'daki en golcü ismi 11 kez fileleri sarsan Alex. 20 de asisti bulunan kaptanı, 7 golle ikinci kaptan Semih Şentürk izliyor. Semih bugün Kocaeli maçındaki gibi orta alana yakın oynayacak.

29 SENE SONRA

F.Bahçe ile 1979-80 sezonunda Kupa Galipleri'nde eşleşen Arsenal, 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla turu geçmişti. Ada ekibi, bu sezon 4 Avrupa maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

İNGİLİZLER NOSTALJİ YAPTI!

Arsenal kulübünün resmi internet sitesi editörleri, bugünkü maç öncesi sitelerinde 29 yıl önceki Arsenal-Fenerbahçe eşleşmesini hatırlattılar. 1979 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda rakip olan iki ekip, İnönü Stadı'nda 40 bin kişinin izlediği rövanşta karşı karşıya geldiler. İnglitere'de aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajını iyi kullanan Arsenal, temsilcimizle 0-0 berabere kalarak bir üst tura çıkmayı başardı. Site editörleri Fenerbahçe'nin o zamanki takım resmiyle haberlerini süslemeyi de ihmal etmediler.

D. KİEV-PORTO AYNI SAATTE

Kadıköy'de 15 maçtır kaybetmeyen F.Bahçe, bu seride 11 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Kanarya, Aragones ile Avrupa'da 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Fener'in Devler Ligi'ndeki karnesi ise 11 galibiyet, 20 yenilgi, 5 beraberlik. Fenerbahçe, İngilizlere karşı tarihinde 4 galibiyet, 7 yenilgi, 2 beraberlik elde etti. Grubun diğer maçında aynı saatte Porto-Dinamo Kiev karşı karşıya gelecek.

ÇAKAR'DAN F.BAHÇE İDDİASI

Ahmet Çakar, bugün oynanacak Fenerbahçe - Arsenal karşılaşmasıyla ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Daha önce "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse bikini giyerim" sözüyle gündeme oturan Çakar, dün akşam yine bomba gibi açıklamalarda bulundu. Arsenal takımını "Katil" takımı olduğunu belirten Çakar, "Fenerbahçe'nin maçı 2-1 ya da 3-2 alacağı yönünde bir hisse kapıldığını" belirtti. Diğer yorumcu Bülent Tulun ise, Ahmet Çakar'a "Aman Ahmet birşeyine iddiaya girme. Bu söz burada kalsın" diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu.

ÖMER ÜRÜNDÜL: UMARIM SÜRPRİZ OLUR

Bu gece F.Bahçe çok güçlü bir rakip karşısına çıkıyor. Arsenal'in gücü, oturmuş saha içi düzeni ve çok kaliteli bireysel yetenekli oyuncuları var. F.Bahçe'de ise ciddi sıkıntılar var. Tabii ki iş çok zor. Ama her zaman söylediğim bir şey var; maçlar sahada belli olur. Futbol her türlü sürprize açık bir oyun. Bütün temennim, bu gece de bir futbol sürprizinin yaşanması.

HAKKI YALÇIN: GECELERİN YÜZÜ

Bu gece Arsenal sınavı var. Bazı geceler vardır, bir maç ters giden gerçekleri yolundan çevirir diye beklersiniz. Bir yanınız Kocaeli maçındaki hayalet ordusuna takılır... Bir yanınız Chelsea'yi yerle eden takımın hayalini kurar. Bir bakarsınız ki, maçtan önce "farklı tarifeler" belirleniyor. "Oynanmamış maçın sonucu olmaz" diye, saf bir çıkış ararsınız. Ama karşınızda Arsenal'ın ölümcül hücum anlayışı vardır. Harika bir kadrosu, oturmuş sistemi. Ama bilirsiniz ki, bazı geceler "destan kokar!" Böyle gecelerde, görebilen futbolcular için, soyunma odalarının kapısında sihirli bir yazı vardır. "Uğrunda savaşmadığın aşk senin değildir!" İşte, Fenerbahçe'nin bu gece Arsenal karşısındaki en büyük güvencesi budur. Böyle gecelerde tahminleri ve tarihi yanıltmanın tadına doyum olmaz! Böyle bir fırsatı tepen futbolculardan da, o formaya hayır gelmez zaten!

DR. GÜRKAN KUBİLAY: ÇOK ÇALIŞMALISIN FENER ÇOOOK!

7 Nisan 2007'de West Ham, Arsenal'i muhteşem stadında 1-0 yenerken nereden bilebilirdi ki bu Arsenal'in tam 17 ay sürecek "İç saha yenilgisi almama" periyodunu başlatacağını? Ama oldu. Tam 17 ay boyunca ne lig, ne kupa, ne de Avrupa kupalarında kimse Arsenal'in bileğini Emirates'te bükemedi. Ta ki 2. ligden bu sezon gelen Hull'un, 5 dakikada 2 gol atıp maçı Arsenal'e karşı 2-1 kazandığı 27 Eylül akşamına kadar. Üstelik Hull, bu maçta 1-0 geriden gelerek yeniyordu Arsenal'i. Futbol işte böyle ilginç ve sonucu önceden kestirilemeyecek bir oyun. Bu nedenle Fenerliler bu gece işin bu boyutunu asla unutmamalılar.

"Biz teknik olarak üstündük ama sonuca etki etme ve karar verme becerisi onların yanındaydı." Yenildikleri Hull maçı sonrası Wenger'in sözleri idi bunlar. Aynı Wenger, beraberliği zor kurtardıkları Dinamo Kiev için de "Süper bir takım değil ama yenilmeleri çok zor" demişti. Bu gece Wenger'e bu sözleri yeniden söyletebilmek için çok çalışmalısın Fener, çoook. Her zamanki gibi rastgele Fener...

SELÇUK YULA: Fenerbahçe, D.Kiev'e puan verdikten sonra Arsenal maçı önemli hale geldi. Kocaeli galibiyeti takımın yeniden moral kazanması için olumlu oldu. Tabii ki Kocaeli karşısında ortaya konulan futbolu Arsenal maçı için bir gösterge olarak kullanamayız. Çok daha fazla mücadele etmeye ihtiyaç var. Güiza ve Semih birlikte çok iyi işler yaptı. Alex de çok önemli. Kocaeli'de etliye sütlüye pek karışmadı. Kaptan'ı bu gece gemisinin başında görmek istiyoruz.

CÜNEYT TANMAN: Bugüne kadar sergilenen performansla bu maç zor. Fakat Kocaeli maçında olumlu bulduğum bir şey var. Semih Guiza ikilisi çok iyi uyum gösterdiler. Arsenal maçında da kendi sahasında çok etkili olabilirler. Ayrıca Alex'in de katılımı şart. Ayrıca sağ bekteki sorunun da çözülmesi şart. Bu maç Fener açısından çıkış maçı. Silahlarını iyi kullanabilrse kendi sahasında yine de maçı lehine çevirebilir.

MEHMET ÖZDİLEK: Fenerbahçe'nin sezon başından itibaren çizdiği performansa göre bir değerlendirme yaparsak bugünkü karşılaşmada işinin zor olduğu yadsınamaz. Hem mücadele hem oyun anlaşıyı hem taktik olarak oynadığı performansın çok üzerine çıkması gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu mücedeleyi gösterir ve iddiasını devam ettirir.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 7 5 2 0 14 5 17
2 Trabzon 7 5 1 1 11 8 16
3 Bursa 7 5 0 2 12 9 15
Tümünü göster...
4 Galatasaray 7 4 2 1 17 6 14
5 Sivas 7 4 2 1 12 6 14
6 Ankaraspor 7 4 1 2 11 7 13
7 Gaziantep 7 4 1 2 11 8 13
8 Kayseri 7 3 2 2 7 4 11
9 Konya 7 3 1 3 9 12 10
10 Fenerbahçe 7 3 0 4 11 11 9
11 Eskişehir 7 2 3 2 7 8 9
12 G.Birliği 7 2 2 3 8 11 8
13 Denizli 7 2 1 4 8 12 7
14 Hacettepe 7 2 1 4 5 10 7
15 İ.B.B. Spor 7 1 3 3 5 8 6
16 Ankaragücü 7 1 2 4 6 12 5
17 Antalya 7 0 1 6 9 17 1
18 Kocaeli 7 0 1 6 7 16 1
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Hacettepe 1  
  Denizli 0  
 İ.B.B. Spor 2  
  Antalya 1  
 Bursa 1  
  Eskişehir 2  
 Kocaeli 2  
  Fenerbahçe 3  
 Gaziantep 0  
  Konya 1  
 Kayseri 1  
  Ankaraspor 2  
 Sivas 3  
  Ankaragücü 0  
 G.Birliği 1  
  Beşiktaş 3  
 Galatasaray 3  
  Trabzon 0  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş Sivas Cuma 20:00  
 Denizli G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Ankaraspor Kocaeli Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Antalya Hacettepe Pazar 14:00  
 Ankaragücü Kayseri Pazar 14:00  
 Konya İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Trabzon Gaziantep Pazar 16:00  
 Eskişehir Galatasaray Pazar 19:00