kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye rekabet sıralamasında geriledi

Giriş Saati : 08.10.2008 17:08
Yeni Haber
Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Dünya Rekabet Sıralamasında, ABD birinci olurken, Türkiye 10 basamak gerileyerek 63. oldu.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan '''Dünya Rekabet Raporu 2008-2009'' yayımlandı.

Sıralamada ABD'yi, geçen yıl olduğu gibi İsviçre, Danimarka, İsveç izlerken, Singapur yedincilikten beşinciliğe, Hollanda onunculuktan sekizinciliğe, Kanada'da da onüçüncü sıradan onuncu sıraya çıktı. Sıralamada, Almanya yedinci, Japonya dokuzuncu sıraya geriledi.
Rekabet sıralamasına göre ilk on sırada, ABD, İsviçre, Danimarka, İsveç, Singapur, Finlandiya, Hollanda, Japonya, Kanada yer aldı. Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden İngiltere 12., Fransa 16., İrlanda 22., İspanya 29., İtalya 49. sırada yer aldı.

Dünya Rekabet Sıralamasında Türkiye, geçen yıla göre 10 basamak gerileyerek 63. sırada yer aldı.

Dünya Ekonomik Forumu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin göreceli olarak yüksek tanımlanan rekabetten geniş piyasasından yararlanmaya devam ettiği belirtildi. Bununla birlikte, özellikle limanların ve elektrik teminininde sahip olduğu altyapı tesislerinin kalitesinin yükseltilmesi gibi birçok temel konuda sorunların hala çözümlenmediği belirtildi.

Açıklamada, mutlaka çözümlenmesi gereken sorunların, temel eğitimde ve sağlık imkanında insan kaynaklarının kalitesinin yükseltilmesi, çalışma hayatının etkisizliğinin başgöstermesi, kamu kuruluşlarının şeffaflaşmasının yeniden güçlendirilmesi gibi konular olduğu kaydedildi.
''Hatta, kamu kuruluşlarına olan halkın güveninde geçen yıldan bu yana önemli gerileme görüldü'' denilen açıklamada, halkın kamu kuruluşlarına olan güven sıralamasında Türkiye'nin 57. sıradan 82. sıraya gerilediği belirtildi.

AA