kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Güler Sabancı - Mehmet Şimşek - Akın Kozanoğlu

Sabancı: Riskin tarifinin yeniden yapılması gerekiyor

08.10.2008
Aksigorta ve The Geneva Association işbirliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Sabancı, "Türk sigortacılık sektöründen beklentimiz yüksek. Fakat, son ekonomik kriz gösterdi ki riskin tarifi yeniden yapılmalı" dedi..
Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, 2001 krizinin ardından finansal piyasada yapılan düzenlemeler sayesinde dünyada yaşanan kriz karşısında Türkiye'nin göreceli olarak daha iyi durumda bulunduğunu söyledi. Sabancı, Aksigorta ve The Geneva Association işbirliğiyle düzenlenen "Fırsatlar&Zorluklar: Gelişmekte Olan Ülkelerde Sigortacılık Sektörü ve Türkiye'nin Potansiyeli" konulu konferansta yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:

'40 YILDIR SEKTÖRDEYİZ'
"Dünyada yaşanan bu son kriz bir kez daha gösterdi ve bir gerçeği çok ciddi bir şekilde önümüze koydu ki dünyada riskin tarifinin yeniden yapılması gerekmektedir. Bu anlamda dünyadaki sigortacılık sektörünün önünde çok önemli bir süreç olduğuna inanıyorum. Riski yeniden tarif ederken iç kontrol süreçlerini tekrar gözden geçirmek ve yeni düzenlemeler gerektiğini hiç şüphe yok ki hepimiz kabul ediyoruz." Sabancı Grubu olarak 40 yıldır sigortacılık sektörü içinde yer aldıklarını belirten Sabancı, sigortacılık sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, bu yüzden bu sektörde yatırım yapmaya devam ettiklerini bildirdi Sabancı, Türkiye'nin son 6 yılda ciddi anlamda ekonomik istikrar ve makro ekonomik denge elde ettiğini belirterek, 2008 gibi zor bir yılda bile OECD ortalamasının üzerinde bir büyüme elde edildiğini ifade etti. Sigortacılık sektörünün gerekli yasal altyapıya da kavuştuğunu hatırlatan Güler Sabancı, bu durumun sektöre olan ilgiyi daha da artırdığını ve yabancılar açısından Türkiye'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.