kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TELEKOM 'TITAN'LA FUARIN İLGİ MERKEZİ... Türk Telekom, fuardaki standının en dikkat çekici unsurlarından biri, 2 metrelik boyuyla dev robot "Titan". Robot, dijital kuklacılık ve koreografik tiyatro şovunun bir kombinasyonu...

Kablosuz hızlı internet için tarih açıklandı: 28 Kasım

08.10.2008
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, CeBIT Bilişim Fuarı açılışında Üçüncü Nesil Mobil İnternet (3N) servisleri konusunda ihale tarihini 28 Kasım olarak açıkladı. WIMAX teknolojisi için lisanslar ise 2009'un ilk çeyreğinde verilecek..
Türkiye'nin ve bölgenin en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Fuarı açılışında Üçüncü Nesil 3N Mobil İletişim lisans ihalesinin Kasım tarihinde düzenleneceği Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Yıldırım, geniş alanda kablosuz hızlı internet erişimi sağlayan WIMAX teknolojisi için de lisans tarihi olarak 2009'un ilk çeyreğini gösterdi. Yıldırım, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, 3G ihalesinin 28 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

ÜLKENİN İHTİYACI VAR
"Hedef 2013'te 65 milyonun bilgisayarda işini gücünü gördüğü bir Türkiye... Buna göre çalışın arkadaşlar. 3. neslin de ihalesini 28 Kasım'da yapıyoruz. Biz bu takvimi yaptık. İnşallah düzenleyici kurum da kendini bu takvime uygun hale getirir. Biraz emri vaki oldu ama kusura bakmasın, memleketin buna ihtiyacı var." Bakan Yıldırım, 2009'un ilk çeyreğinde de sabit telsiz veri iletişiminin lisansını vereceklerini bildirdi. Yıldırım, küresel krize değinerek, kısa vadede bunun sonuçlarının kötü olacağını vurgulayarak, "Uzun vadede insanlığın hayrına olacak. Az gelişmişlerle çok gelişmişler arasındaki dengesizlikler azalacak. Bilişimde de dikkat etmemiz gereken husus bu. Bölgesel, küresel ve sayısal uçurumu ortadan kaldırmamız lazım" dedi. Yıldırım 9 Kasım'da numara taşınabilirliğinin devreye gireceğini hatırlattı.