kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başkanı Çağlar

Cavit Çağlar, üç tekstil fabrikasını verip TMSF ile 'helalleşecek'

İsmet ACAR SABAH-BURSA
08.10.2008
Nergis Holding Başkanı Çağlar, Interbank barçlarının tasfiyesi için Nergis, Polylen ve Sifaş'ın satışına işçilerin tazminatının ödenmesi şartıyla "Evet" dediğini açıkladı..
Eski Devlet Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, holding bünyesindeki Nergis, Polylen ve Sifaş fabrikalarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışına, çalışan ve işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi şartıyla 'Evet' dediğini söyledi Çağlar, 3 fabrikanın satışı konusunda "kalben el sıkıştıklarını", resmi prosedürün yürüdüğünü belirterek, "TMSF ile helalleşip Yeşim Tekstil ile yolumuza devam edeceğiz" dedi. Çağlar, Nergis Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında 3 ay sonra Interbank'a el konulmasının 10. yılının dolacağını belirterek, "Biz kötü bir yol kazası geçirmemize rağmen 10 yıldır da bu grubu ayakta tuttuk'' dedi. Satışla ilgili, öncelikli olarak Nergis, Sifaş ve Polylen fabrikalarında çalışan ve ayrılan işçilerin 40 milyon dolar tutarındaki tazminatları ve alacaklarını ödeyeceklerini belirten Cavit Çağlar, TMSF yetkilileri ile sözlü olarak mutabık kaldıklarını kaydederek, şunları söyledi:

YILBAŞINDAN ÖNCE BİTER
"Öncelikli olarak fabrikaların satışa çıkartılması, işçi alacaklarının ödenmesi sağlanacak. Yılbaşından önce bütün işçilerin kıdem tazminatlarını ödeyerek onlarla helalleşmelerini arzuluyorum. Biz bugün 4 yıl önce kapatmamız gereken fabrikaları kapatmayıp, işçilerimizi çıkartmayarak bu yükü üstlenmiş olduk. Türkiye'de tekstil sektörünün rehabilite edilmesi gerektiğini 2 yıl önce söylemiştim. Şimdi hükümet 49 ilde vergi ve SSK primi almıyor. Ancak Bursa ve İstanbul'daki fabrikaları doğudaki vilayetlere taşımak mümkün değildir, taşırsanız da bu işçileri orada bulamazsınız veya oraya götüremezsiniz. Hükümetin tekstil sektörüne topyekûn bu uygulamayı yapması gerekiyor."