kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rüzgâr sert esiyor

08.10.2008
Ankara'da askerin 'daha fazla yetki' talebiyle esen rüzgâr, siyasilerin grup toplantılarındaki çıkışlarıyla sertleşti. Baykal ve Bahçeli sınırda tampon bölge istedi, Erdoğan "Genelkurmay'a her türlü desteği veriyoruz" dedi..
TAYYİP ERDOĞAN: K.Irak yönetimine yaptırım uyarısı
Başbakan Erdoğan, askerlerin taleplerini karşılamadıkları yönündeki eleştirilere yanıt verirken, "Asker polis, bugüne kadar ne istediyse yerine getirdik bundan sonra da getiririz. Güvenlik güçlerimizin projelerine uyarız" dedi. Erdoğan, son saldırıyla yeniden gündeme gelen OHAL tartışmalarının önüne "Ülkemiz demokrasiden bir tek geri adım atmadan yürüyüşüne devam edecektir" sözleriyle geçti. Başbakan, K. Irak yönetimini de yaptırım uygularız" diyerek uyardı.

DENİZ BAYKAL: Demokrasi, mayın terör demek değil
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal PKK saldırılarının önlenmesi için "Kuzey Irak'ın terörden temizlenmesinin zorunlu olduğunu" söyledi. "Bu temizleme olmazsa yeni saldırılara herkes hazır olsun" uyarısında bulunan Deniz Baykal, "Hani orası BBG evi gibiydi?" diye sordu ve Irak sınırında tampon bölge önerisini yineledi. "Demokrasi, terör, ölüm, mayın saldırı değildir" diyen Baykal hükümeti de teröre destek veren çevreleri himaye etmekle suçlayarak yüklendi.

DEVLET BAHÇELİ: Yapamayanlar gider yerine yapan gelir
MHP Genel Başkanı hükümetin terörle mücadeleyi TSK'ya ihale ettiğini ve kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini belirterek, "Siyasette yapamayan gider, yapacak olan gelir" dedi. Bahçeli "Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından 'güvenlik bölgesi' oluşturulmalıdır" dedi. Bahçeli, Balıkesir'deki olayları hatırlatıp "etnik tahrik" uyarısı yaparken, partisinin milletvekillerinden de DTP ile kavga ve çatışma görüntüsü verilmemesini istedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ:
Hakları kısarak sorunu çözemeyiz
Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere güvenlik birimlerinin, terörle mücadelede yapılmasını istediği yasal değişiklikler "sivil toplum"dan tepki gördü. İnsan Hakları Derneği Başkanı Hüsnü Öndül, güvenlik-özgürlük dengesi sağlanmaya çalışılırken insan haklarının ihlal edileceği uyarısında bulundu. İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, "Talepleri büyük bir kaygıyla karşılıyoruz. Demokrasiyi ve hakları kısarak bu sorunu aşamayız" dedi. MAZLUMDER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu taleplerin Türkiye'nin AB sürecini baltalayacağını söyledi. Ersan ATAR / ANKARA