kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

1 milyon doları bozdurmaya kalkınca...

Giriş Saati : 08.10.2008 14:47
Güncelleme : 08.10.2008 21:57
Yeni Haber
Karabük'te, ABD'de hediyelik satıldığı öğrenilen 1 milyon dolarlık banknotu 60 bin YTL'ye bozdurmak isteyen kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre U.B. (33), bir arkadaşından temin ettiği ve ABD'de birçok firma tarafından hatıra eşyası olarak tasarlanarak satılan 1 milyon dolarlık banknotu, esnafı dolaşarak gerçekmiş gibi bozdurmak istedi.
Esnafın durumdan şüphelenerek parayı YTL'ye çevirmek istememesi üzerine U.B, yoldan geçen vatandaşlara doları 60 bin YTL karşılığında alıp alamayacaklarını sormaya başladı. Sivil polis ekibine de benzer soruyu yönelten U.B, gözaltına alındı.

El konulan paranın içinde bulunduğu sertifikada, İngilizce ''Gerçek bir dolara tamamen uygun tasarlanan bu dolar, özgürlüğün ve Amerikan rüyasının bir sembolü olarak tasarlanmıştır'' açıklaması bulunduğu görüldü.
Olayla ilgi soruşturma sürdürülüyor.

20'LİK DESTESİ 5 DOLAR

AA muhabirin yaptığı araştırmaya göre, söz konu banknotlar, ABD'deki bazı hediyelik eşya mağazalarında, birebir ABD Dolarına uygun olanların yanı sıra farklı şekillerde tasarlanarak hatıra amaçlı satılıyor.

ABD'de 20'lik destesinin 5 dolar civarında satıldığı öğrenilen banknotlara, talep eden kişinin fotoğrafı da dahil olmak üzere çeşitli tasarımlar uygulanabiliyor.

İnternet siteleri aracılığıyla da satışı yapılan paranın, bazı kaynaklara göre yurt dışına çıkarılmasına izin verilmiyor.

ABD'nin Georgia eyaletinde, 2004'te yaşanan bir olayda, Alice Regina Pike adlı bir kadın, 1675 dolarlık alışveriş yaptığı mağazada, ülkede hatıra olarak basılan 1 milyon dolarlık sahte banknotu bozdurmaya kalkışınca yakalanmış, yetkililer, Amerikan hazinesinin 1 milyon dolarlık banknot basmadığını, ancak bu banknotların turistik hatıra eşyası olarak bazı mağazalarda satıldığını belirtmişlerdi.

AA