kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

08.10.2008
Zorlu Center 'en iyi planlanmış proje' oldu
Zorlu Gayrimenkul'ün eski Karayolları arazisi üzerine yapacağı Zorlu Center projesi, Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında 350 proje arasında birinci oldu. Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu'nun projesi, 6 Ekim'de sonuçlanan ve 700 kişinin katıldığı bir gala gecesiyle ödüllerin dağıtıldığı yarışmada, 'karma kullanım' kategorisinde, jüri özel ödülü olan 'master planning' (en iyi planlanmış proje) almaya hak kazandı. Gala gecesinde ödülünü Cityscape Exhibition Director Frederique Meaurell'in elinden alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, şunları söyledi: "İstanbul'a kazandırmak istediğimiz, 'kendisinden 50 yıl söz ettirecek' anıtsal yapıyı gerçekleştirme hayalimizi aldığımız bu ödül daha da pekiştirdi."

TAV'ın faaliyet raporu ABD'de ödül kazandı
TAV Havalimanları Holding'in 2'nci baskısı gerçekleşen 2007 Faaliyet Raporu, Uluslararası Yaratıcılık Ödülü kazandı. TAV'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin 2007 Faaliyet Raporu'nun, ABD'nin Kentucky Eyaleti'nde bu yıl 38'incisi düzenlenen Geleneksel Yaratıcılık Ödülleri Yarışması'nda 'Silver Award'e layık görüldüğü bildirildi. 45 ülkeden 2800 projenin yer aldığı yarışmada kurumsal metinler ve finansal rakamlardan oluşan raporun, finans ve edebiyat gibi iki farklı disiplini değişik bir bakış açısı ile buluşturulduğu ifade edildi. Açıklamada, raporun TAV Havalimanları'nın finansal değerlerinin yanı sıra insana yakınlığını ve bakışını da sergilediği belirtildi.

'Sektördeki yavaşlama kampanyalarla aşılmalı'
Gayrimenkul sektöründe, konut satın almak için ey uygun dönemin yaşandığını vurgulayan Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, "Piyasayı canlandırmak için cazip kampanyalar sunulmalı" dedi. ABD'de başlayan krizin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendiren Öztürk, "Sektörde yavaşlama var. Bilinçsizce başlanan projeler elde kaldı, yükselen faizler nedeniyle talep düştü" dedi. Öztürk, "Astrum Towers projesinde kampanya başlattık. İster peşinatsız ister 48 ay % 0 faizle ev sahibi yapıyoruz. Alanlar 7 ay sonra da dairesinde yaşamaya başlayabilirler" dedi.

Pronet en iyi alarm ve çağrı merkezi seçildi
İstanbul Call Center Awards 2008 ödülleri İstanbul'da sahiplerini buldu. Türkiye'nin lider güvenlik firmalarından Pronet, Alarm ve Çağrı Merkezi ile 'İstanbul Call Center Awards 2008'de, 'En Çok 49 Koltuklu En İyi Çağrı Merkezi' kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Pronet müşterilerinin en zor anlarında güven veren ilk ses olma misyonuyla hareket eden Pronet Alarm ve Çağrı Merkezi, alarm sistemlerinin takibinden olumsuz bir durumda ambulans, polis ya da itfaiyenin ilgili mekâna yönlendirilmesine pek çok konuda abonelerine destek veriyor, alarm ve çağrı merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Pronet, 444 1 911 numarasıyla ve tek numara olarak hizmet veriyor.

Dubaili Emirates'te satış Kutay'a emanet
Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates'in Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürlüğü'ne Fatoş Kutay getirildi. Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Ahmet Birinci, yaptığı yazılı açıklamada, Kutay gibi havacılık sektöründe deneyimli bir isimle çalışmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Birinci, açıklamasında, "Kutay ile Emirates Türkiye operasyonlarının daha da güç kazanacağına inanıyorum'' ifadesine yer verdi. Uzun yıllar turizm sektöründe çalışan Fatoş Kutay, British Airways, Swissair gibi havayolu şirketlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştu.