kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
1.5 yaşındaki Nisanur, doyamadığı babasının fotoğrafını öpüyor. Mert bebek ise babasını tanımadan büyüyecek.

İlkokulda 'Şehit olacağım' derdi

Ahu BOZLAR SABAH
08.10.2008
Aktütün şehidi Artvinli Muhammet Aydemir'in annesi: İlkokulda bile 'Şehit olacağım' derdi. Son konuşmasında da bebeklerini eşine emanet etti..
Onbaşı Muhammet Aydemir, Aktütün'de şehit düşen 17 askerden biri... Şehit arkadaşının adını verdiği ancak hiç göremediği 40 günlük bebeğinin görüntüleri ile tanıdı Türkiye Artvin şehidini. 21 yaşında şehit olan Muhammet'in, 2.5 yıl önce evlendiği eşi Fatma Aydemir, 40 günlük Mert bebek ile 1.5 yaşındaki kızı Nisanur'a sarılarak teselli bulmaya çalışıyor.

HEDİYESİNİ VEREMEDİ
Şehit eşinin kendisini, Gürcü dilinde "Sana kurban olurum" anlamına gelen "Çemi çirime" diyerek sevdiğini anlatan genç kadın, eşinin her operasyon öncesinde aradığını belirterek şöyle konuşuyor: "Sağ salim döneceğine hiç umudu yoktu. Bizi üzmemek için bir şey söylememeye çalışırdı ama geleceğe dair plan yaptığımız zaman, 'Boşuna beklemeyin, ben buradan dönmem' derdi." 8 aydır göremediği eşinin kendisine 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hediye etmek üzere cep telefonu aldığını belirten Fatma Aydemir, "Akrabamıza söylemiş. Ama ne gelmek, ne görmek, ne de Sevgililer Günü'nde kavuşmak nasip oldu. Muhammet'im Mert'ini göremeden bırakıp bizi gitti" diyor gözyaşları içinde.

'BEBEĞİ SİZE BIRAKTIM'
Saldırı öncesinde eşinin kendisini aradığını da belirten Fatma Aydemir son konuşmayı şöye anlatıyor: "Bana 'Tek isteğim çocuklarıma iyi bak' deyip telefonu kapattı. Dakikalar sonra şehit oldu. Onunla konuştuktan sonra kahvaltı masasını toplarken tabaklar elimden tek tek düştü. İçime doğmuşum." Acılı anne Nazmiye Aydemir de oğlunun ilkokuldan beri sürekli şehit olacağını söylediğini belirterek şunları söylüyor: "Eşinin hamile olduğunu öğrenince kendisini aradım. Erkek olduğuna çok sevindi, ama hiç şaşırmadı. 'Bu haberi bekliyordum. Bilerek oldu, size bırakmak için' dedi. Şehit olacağı içine doğmuştu. Çocuklarını da eşine emanet etti."
Haberin fotoğrafları