kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'dan uyarı!

Giriş Saati : 15.09.2008 15:37
Güncelleme : 15.09.2008 23:44
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Batı'nın Gürcistan savaşı yüzünden uygulayacağı herhangi bir yaptırımın ters tepeceği uyarısında bulundu.

Medvedev, Rus iş dünyasının temsilcileriyle toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Batı'dan gelen baskıya rağmen istikametini değiştirmeyeceğini belirterek, ''Rusya'ya yaptırımlarla baskı yapmak son derece anlamsız. Onlar bir muz cumhuriyeti için birkaç gelir kaynağını kapatıp oradaki durumu daha da dramatik hale getirebilirler. Bu hesap bizde tutmaz'' diye konuştu.

Herhangi bir ülke ismi vermeden Rusya'ya yönelik olası yaptırımların Batı'yı da inciteceği uyarısında bulunan Medvedev, ''Yaptırımlar ters tepebilecek bir silahtır. Eğer yaptırımlar yönünde girişimler olursa vereceği hasar da simetrik olacaktır'' ifadesini kullandı.

Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmak istediğini, ancak bu konudaki baskılara taviz vermeyeceklerini söyleyen Medvedev, ''DTÖ havuç değil. DTÖ birçok zorlu yükümlülükleri içeriyor. Eğer bunu yaparsak (üyelik), gelin bunu onlar bizi korkutarak değil, normal yollarla yapalım'' diye konuştu.

Medvedev, Rusya'nın izole edilme çabalarına karşılık verip izole edilmiş hale gelmek istemediklerini belirterek, ''Bizim bir izolasyona veya silahlanma yarışına ihtiyacımız yok. Bunlar çıkışı olmayan yollardır'' dedi.

AA