kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanlar mesai üstü çalışmada ilk sıralarda

Giriş Saati : 15.09.2008 15:18
Güncelleme : 15.09.2008 23:44
Yeni Haber
Almanlar haftalık olarak belirlenen mesai saatinden daha fazlasını iş yerinde geçiriyor. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'da haftada çalışılması gereken ortalama mesai saatinin 37, 6 saat olarak belirlenmesine rağmen, Almanlar bu çalışma saatlerinin üstüne çıkarak, haftada 41,1 saat çalışıyor.

Bu verilere dayanarak Almanya'da yaşayan insanların zaten mesai üstü çalışmasına dikkat çeken Almanya Sendikalar Birliği (DGB), iş anlaşmalarında belirlenen haftalık çalışma saatlerinin azaltılmasını talep etti ve "İnsanların gittikçe daha fazla çalışmaya yönelen eğitilimini geri çevirmek zorundayiz. Uzun çalışma, çalışma organizasyonunu engellediği gibi, çalışanların aile yapısı ve sağlık durumuna da olumsuz etki ediyor." dedi.

Die Welt gazetesinde çıkan habere göre, Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin talebi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2003 yılından bu yana Almanya'da çalışma saatleri haftalık toplam 3,3 saat artış gösterdi. Diğer ülkelerin ortalamasına bakıldığı zaman ise, Avrupa Birliği ülkelerinde Almanlardan daha çok çalışan ülkeler de bulunuyor. Bunlarına arasında Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Bulgaristan'ı saymak mümkün. Bu ülkelerin vatandaşları haftada 41,7 saat iş yerinde geçiriyor. İş anlaşmalarında belirlenen çalışma saati anlaşmasına en çok riayet eden ülke ise Fransa. Fransızların haftada 37,7 saat ortaya çıktı. Avrupa Birliği ülkelerini teker teker inceleyen araştırmada, AB haftalık ortalama çalışma saatinin ise 40 olduğu belirtildi.

CİHAN