kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Orta Avrupalılar tatil için Türkiye'yi tercih ediyor."

Giriş Saati : 15.09.2008 12:11
Güncelleme : 15.09.2008 23:44
Yeni Haber
Polonyalı gazeteci, Orta Avrupa ülke vatandaşlarının tatil tercihlerini birinci sırada Türkiye'den yana kullanmalarını dünya gündemine taşıyacak. Orta Avrupa turistlerinin son 5 yıldır dünyada en istikrarlı tatil yaptığı ülkenin Türkiye olduğunu belirten Nie ve Gazeta Polska gazetelerinin turizm muhabiri Slawek Volcikk, bu insanların yüzde 82'sinin Antalya ve turistik ilçelerine geldiğini hatırlattı. Alman, Avusturyalı, Belçikalı, Macaristanlı, Lüksemburglu, Polonyalı, İsviçreli, Slovakyalı ve Çeklilerin 2000 yılına kadar tatil yaptığı ülkelerin başında İspanya, İtalya, Portekiz, San Mario, Yunanistan ve Malta'nın geldiğini belirten Volcikk, Polonyalılarında son 3 içinde dünyada en fazla dinlenmeye geldikleri şehrin ise Antalya olduğunu ifade etti. Geçirdiği trafik kazasında kırılan bacağının iyileşmesi sonucu çalıştığı gazetenin kendisini, jest yaparak 15 günlüğüne Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine tatile gönderdiğini söyleyen Volcikk, tatil yaparken çalıştığı 2 gazete için Türk turizmini geniş çaplı anlatan 8 günlük yazı dizisi hazırlığı yaptığını da açıkladı. Volcikk, "Yaptığım araştırmalara göre son yıllarda Orta Avrupalıların tatil yapma önceliğini Türkiye'ye veriyor. Ülkem Polonya'dan her yıl 280 bin kişi Türkiye'ye tatile geliyor. Almanların, İsviçrelilerin ve Hollandalıların Orta Avrupa ülkelerinde Türkiye'yi iyi tanıttığına inanıyorum. Bu 3 ülke referans olunca Türkiye İspanya, İtalya ve Yunanistan'ın önüne geçti. 2010 yılında Antalya'nın dünya turizminde lider şehri olacağına inanıyorum. Varşova'da bir turizm firmasının 18 bin 600 kişi üzerinde yaptığı ankete göre yüzde 95'i hayatında bir kez Antalya'da tatil yapmak istiyor." dedi.

Manavgat'a gelen turistlerin yüzde 65'nin Orta Avrupa ülke turistleri olduğunu belirten Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bunda Side markasının ön plana çıkmasından kaynaklandığını ifade etti. Son 5 yıl içinde Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerinde Side'nin marka haline geldiğini ifade eden Barut, tatil yapmada vefalı öncelikli ülkeleri ise Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre'nin olduğunu söyledi. Barut, "Orta Avrupa pazarı bizim için vazgeçilmez. Erken rezervasyonlarımızın yüzde 67'ni Almanya'dan, Lüksemburg'tan, Lihtenştayn'dan Avusturya'dan, İsviçre'den, Macaristan'dan, Monako'dan Hollanda'dan, Belçika'dan, İsveç'ten, Finlandiya'dan, Polonya'dan Danimarka'dan ve Çek Cumhuriyeti'nden yapıyoruz. Tanıtım ağırlığımızı büyük oranda Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Orta Avrupa'da lideriz ve olmaya da devam edeceğiz. Bu konuda Alman dostlarımıza vefa borcumuz var." diye konuştu.

Varşova'da 25 gün önce evlendikten sonra Side'ye 15 günlüğüne tatile geldiklerini belirten Polonyalı Tansa-David Salcowiz, Türk insanını yakından tanıdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Salcowiz çifti, gelecek yılda anne ve babalarıyla Side'ye yeniden tatile geleceklerini belirtti.

CİHAN