kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Köprülerden 113 milyon YTL aktı.... Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre köprü ve otoyollardan 8 ayda yaklaşık 347.5 milyon YTL gelir elde edildi. Bunun 113 milyonu köprülerden sağlandı.

Köprü, otoyol para basıyor OGS'ye '% 20 zam' geliyor!

OLCAY AYDİLEK
15.09.2008
8 ayda 350 milyon YTL'lik gelir sağlayan köprü ve otoyollara sessizce zam yapılıyor! Özelleştirme İdaresi KGS ve OGS'nin yüzde 20 indirimli geçiş hakkının kaldırılmasını istedi. Son söz Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın..
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, uzayıp giden araba kuyruklarının önüne geçmek için uygulamaya giren kartlı ve otomatik geçiş sistemlerinde (KGS ve OSG) geçerli olan yüzde 20 indirim kaldırılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), köprü ve otoyol özelleştirmesi öncesinde KGS ve OGS'ye uygulanan indirimin kaldırılması için harekete geçti. İdare, bu yöndeki talebini Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iletti. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü talebi değerlendiriyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, indirimin kaldırılması düşüncesine sıcak bakıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, taleple ilgili incelemenin sürdüğünü belirterek, yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 20'lik indirimin kaldırılabileceği mesajını verdi. Bu konuda son kararı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verecek. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri de köprülerde KGS ve OGS'yi özendirmek ve yaygınlaştırmak için (nakit ödemeye göre) yüzde 20 indirim yapıldığına dikkat çekerek, "Uygulama başarıya ulaştı. OKS ve OGS kullanıcı sayısı 3.5 milyona ulaştı. Bu sistem aracılığıyla yapılan geçişler, yüzde 90'ın üzerine çıktı" dedi.

KÖPRÜDE NAKİT GEÇİŞ BİTTİ
KGS ve OGS, trafik yoğunluğunu azaltmak, kuyrukları sona erdirmek üzere gündeme geldi. Nakit geçişi, iki köprüde tamamen kaldırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprülerde acil durumlar ile İstanbul dışından gelen araç sahiplerinin zorda kalmaması için kart satışı ve kart dolumu işlemlerinin yapılmasına olanak sağlayan bir sistemi de köprü ayaklarında oluşturdu.
Haberin fotoğrafları