kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tren yoluna düşen uçağın enkazı 2 saat yandı.

Urallar'a çakıldı, biri Türk 88 yolcu öldü...

DIŞ HABERLER
15.09.2008
Boeing tipi Rus yolcu uçağı Moskova-Perm seferi sırasında Urallar'a çakıldı. 88 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirdi. Ölenler arasında Levent Nuri Koçak adlı bir de Türk var..
Rus hava yolu şirketi Aeroflot'a ait Boeing 737-500 tipi uçak, Moskova- Perm seferi sırasında Urallar'da bulunan Perm kenti yakınlarında düştü. 88 yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetti. Ölenler arasında Levent Nuri Koçak adlı bir de Türk yolcu var. Dün sabaha karşı Moskova'dan Perm'e gitmek için havalanan uçak inişe geçmeye başladığı esnada kuleyle bağlantısı kesildi. Havadayken yangın çıktığı belirlenen uçakta bulunan 6 kişilik mürettebatla 88 yolcudan kurtulan olmadı. Uçakta biri bebek yedi de çocuk bulunuyordu. Perm'e yakın Sibirya tren yoluna düşen uçak enkazında yapılan ilk incelemede, uçağın motorlarından birinin durması üzerine düştüğü belirtildi. Uçakta bulunan 22 yabancıdan dokuzunun Azerbaycan, beşinin Ukrayna, diğerlerinin de Türkiye, Fransa, ABD, Almanya, İtalya, Letonya ve İsviçre vatandaşı olduğu açıklandı.

RUS KOMUTAN DA ÖLDÜ
Ölenler arasında bulunan Türk yolcunun 20 Ekim 1954 doğumlu Levent Nuri Koçak olduğu bildirildi. Bu arada, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Türk vatandaşı Koçak'ın ailesine ulaşmak için araştırmalarını sürdürürken, Büyükelçilik görevlileri Koçak'ın cenazesini almak için yetkililerle temasa geçti. Kurbanlar arasında 2000 yılında Çeçenistan'daki ayrılıkçılara karşı mücadele veren Rus ordusunun komutanı General Gennadiy Troşev'in de bulunduğu açıklandı.

77 BİN DOLAR TAZMİNAT...
Uçağın enkazı bir yerleşim biriminin çok yakınında, geniş bir alana dağıldı ve yaklaşık iki saat yanmaya devam etti. Görgü tanıkları uçağın yere düşerken "kayan bir yıldıza benzediğini ve büyük bir gürültü ile çakıldığını" söyledi. Yetkililerin uçağa ait 2 karakutuyu buldukları da gelen bilgiler arasında. Aeroflot, şirketin kazada hayatını kaybedenlere 2 milyon ruble (77 bin dolar) tazminat ödeneceğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları