kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gece yarısı batan Ro-Ro'da can pazarı

Ömer TURAN - İsmet ACAR SABAH
15.09.2008
Bandırma'dan İstanbul'a araç taşıyan Ro-Ro gemisi battı. 101 kişinin bulunduğu gemide 1 kişi öldü, 66 kişi kurtarıldı. Kayıp olan 34 yolcu aranıyor..
Bandırma'dan İstanbul'a araç taşıyan bir Ro-Ro gemisi Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra yük kayması nedeniyle battı. Gemide bulunan 101 kişiden çoğu panik halinde denize atladı. Kurtarma çalışmalarında 31'i yaralı 66 kişi kurtarılırken, bir kişi de hayatını kaybetti. Denizde ölüm kalım mücadelesi veren yaklaşık 30 yolcunun kurtarılması için gece boyu arama çalışmaları sürdürüldü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

73 KAMYON TAŞIYORDU
Orion Asya İstanbul Shipping'e ait Hayat N adlı Ro-Ro gemisi, dün saat 23.30'da Bandırma Limanı'ndan İstanbul Ambarlı'ya gitmek üzere hareket etti. İçinde 73 kamyon, 25'i mürettebat 101 kişinin bulunduğu gemi limandan ayrıldıktan kısa süre sonra denge kaybı nedeniyle yan yatmaya başladı. Kısa sürede su alıp toplam 15 dakikada sulara gömülen 118 metre uzunluğundaki gemide büyük panik yaşayan yolcu ve mürettebatın çoğu can havliyle gemiden atladı. Olayın ardından denizde adeta can pazarı yaşanırken, 2 sahil güvenlik botu, 4 römokörün başlattığı kurtarma çalışmalarına balıkçı tekneleri de katıldı. Yapılan çalışmalar sonucu aralarında 25 mürettebatın da bulunduğu 66 yolcu kurtarılırken, Özer Erdoğan (42) adlı yolcunun cesedine ulaşıldı. Yaralı kurtarılan 31 yolcudan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

KAZA NEDENİ YÜK KAYMASI
Kayıp 34 yolcunun kurtarılması için Balıkesir ve Bursa'dan gelen sivil savunma ekipleri ile dalgıçlar da kurtarma çalışmalarına katıldı. Kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ederken, kurtarılan bazı yolcular batmak üzere olan gemiden korna seslerinin yükseldiğini söyledi. Olay yerine giderek bilgi alan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve Bandırma Kaymakamı Salih Keser geminin liman çıkışında yük kayması nedeniyle battığını söyledi. Kaymakam Keser geminin kaptanı Mithat Altın'ın verdiği bilgiye göre gemide 73 kamyon, 2 de otomobil bulunduğunu kaydetti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Keser'i arayarak bilgi aldığı ve tüm birimlere kurtarma çalışmalarına destek için talimat verdiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları