kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Brown'a isyan sürüyor

Giriş Saati : 15.09.2008 11:44
Güncelleme : 15.09.2008 23:44
Yeni Haber
İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisi'nde parti lideri ve Başbakan Gordon Brown'a karşı başlatılan isyan sürüyor.

Bir grup milletvekilinin, yaklaşan olağan kongrede seçim yapılmasını sağlamak amacıyla imza toplama çabalarını sürdürdüğü ve kabine üyelerine kendilerine katılma çağrısı yaptığı bildirildi.

Söz konusu çağrının, başını Dışişleri Bakanı David Miliband'ın çektiği bakanlar tarafından reddedildiği belirtildi.

Miliband, Başbakan Gordon Brown'un partisini bir sonraki genel seçime taşıyacak kapasiteye sahip olduğunu ve onun arkasında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Kabine içindeki John Hutton gibi bazı bakan yardımcıları ise Brown'a karşı isyan başlatan grubu kimsenin eleştirmeye hakkı bulunmadığını belirterek, muhalif grubun çabalarına yeşil ışık yaktığını gösterdi.

Brown ve yakın çevresi de başlatılan isyanı sert sözlerle eleştirmekten kaçınıyor. Başbakanın, yakın çevresini, isyan başlatan grubu ''şahsen eleştirmemeleri'' ve bu grubun çabalarına yönelik dikkatli bir dil kullanmaları konusunda uyardığı belirtiliyor.

Siyasi gözlemciler, Brown'un karşısındaki isyan hareketini büyümeden bastırmak için böylesine yumuşak bir tutum izlediği görüşünü dile getiriyor.

Brown;a karşı isyan başlatan isimler arasında eski bakanlardan Fiona Mactaggart ve partinin genel başkan yardımcısı olan, aynı zamanda İngiltere(nin Kıbrıs özel temsilciliği görevini de yürüten Joan Ryan da bulunuyor.

AA