kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Michel Akavi

DHL 1 milyar $'ı Türkiye'ye taşıyor!

FATİH ATALAY
13.09.2008
Lojistik şirketi DHL, içinde 20 ülkenin yer aldığı bölge ofisini Türkiye'ye taşıyacak. DHL'in 1 milyar dolarlık iş hacmini gerçekleştiren bölgenin merkezi 6 ay içinde İstanbul olacak..
DHL Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Genel Müdürü Michel Akavi yönettiği 20 ülkenin merkezini Türkiye'ye taşıyacaklarını belirtti. Merkezi Bahreyn olan bölgeyi 6 ay içinde İstanbul'a taşıyacaklarını kaydeden Akavi, "İstanbul lojistik üssümüz olacak. Coğrafya ve uçak bağlantıları olarak İstanbul eşsiz bir yer. Türkiye de zaten yönettiğim 20 ülke arasında en hızlı büyüyendir. Konu hakkında hazırladığım dosya bitmek üzere. Taşınma 6 ay içinde sonuçlanır. İlk etapta 40-50 kişilik yeni bir istihdam yaratacak. Sonuçta, Bahreyn'in nüfusu 700 bin. İnsan kaynakları açısından çok sorun yaşıyoruz. İstanbul'da bu tarz bir sorunumuz olmayacak" dedi. Akavi, DHL'in iş hacminin yüzde 7-8'ini bu bölgenin gerçekleştirdiğinin altını çizdi. DHL'in 2007 yılı cirosunun 13.25 milyar dolar (9.4 milyar Euro) olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye'ye 1.06 milyar dolarlık bir iş hacmi taşınmış olacak.

ÇEVRE İÇİN SEGWAY'LER ALACAK
Türkiye'de yaptıkları gönderilerin yüzde 98'inin şirketten şirkete şeklinde olduğunu kaydeden Akavi, "DHL halkın direkt kullandığı bir marka değil. Dış ticaret yapmayan vatandaş normal şartlar altında DHL'i bilmez. Vatandaş bu tarz gönderileri için postaneye gidiyor. Bizim çalıştığımız şirketler ihracat-ithalat odaklı çalışıyor. İhracat numuneleri yurtdışına DHL vasıtasıyla yollandığından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bizden gönderi sayılarını ister. Gönderilerle ihracat açısından doğru bir orantı vardır" diye konuştu. Akavi, ağustosu yüzde 5'lik artışla kapattıklarını belirtti. Bu oranın yüzde 10 olması gerektiğine dikkat çeken Akavi, "Bu taşıma işi yüzünden çevreyi kirletiyoruz. Bu doğru. Amaç çevreyi en az oranda kirletmek. Bu sayede segway'ler (ABD Başkanı Bush'un üzerinden düştüğü araç) ve hybrid otomobiller alacağız" dedi.