kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
85 bin İngiliz turisti ülkeye getirmek için başlatılan operasyonun İngiltere’de 20 yılın en büyük işlemi olacağı belirtiliyor. Kurtarmanın maliyetinin ise 20 milyon sterlin olacağı hesaplanıyor.

"Noel'e kalmadan 30'dan fazla havayolu şirketi iflas edecek"

13.09.2008
İngiltere'nin en büyük 3. tur operatörünün iflasının ardından British Airways CEO'su Walsh, tüm dünyada 30'dan fazla havayolu şirketinin iflas edeceğini iddia etti..
İngiltere'de ülkenin üçüncü en büyük turizm firması XL Leisure'un iflas etmesi ve uçak filosunun kullanım dışı kalmasıyla birlikte 85 bin İngiliz turist ülkesine dönmek için çaba harcarken British Airways'in CEO'sundan iddialı bir açıklama geldi. British Airways CEO'su Willie Walsh, Noel'den önce bütün dünyada en az 30 havayolu şirketinin daha hangarlarının kapılarına kilit vurup, uçaklarını seferden çekmek zorunda kalacağını iddia etti. Bir yandan XL adlı turizm firmasının halen İngiltere dışında bulunan 85 bin yolcusu için çeşitli ülkelere diğer firmaların uçaklarının gönderilmesi çabaları sürerken diğer yandan diğer pek çok havayolu şirketinin de aslında giderek artan akaryakıt maliyetleriyle mücadele noktasında bulunduğunu belirten Walsh, küresel krizin de İngiltere'de en çok turizmi vurduğunu belirtti. "Sektörün kurulduğundan bu yana en zor şartları yaşamaktayız'' diyen Walsh, önümüzdeki 3-4 ay içinde bütün dünyada en az 30 firmanın daha iflas noktasına geleceğini savundu.

EN BÜYÜK OPERASYON
Bilindiği gibi British Airways de önceki gün ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek bin 400 çalışanının işine son verdi. Sektör uzmanlarına göre iflaslardan en çok etkilenecekler küçük tur operatörleri ve havayolu şirketleri... Bu nedenle yolcuları da uyaran uzmanlar, ilerleyen tarihlere yaptırılacak rezervasyonlar için öncelikle iflas durumunda bilet paralarının geri ödeneceğinin garantisinin alınması gerektiği uyarısında bulundu. Öte yandan iflasını açıklayan ve 21 uçağını seferden çeken XL, aralarında Türkiye'nin de olduğu 50 ülkede mahsur kalan 85 bin yolcusunu İngiltere'ye getirmesinin 2 haftayı aşacağını açıkladı.