kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Medvedev: "O geceyi asla unutmayacağım"

Giriş Saati : 12.09.2008 18:20
Güncelleme : 12.09.2008 23:45
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Valday Klub'le gerçekleştirdiği toplantıda 8 Ağustos gecesinde kendisine savaş haberinin nasıl geldiği ile ilgili bilgileri paylaştı.

Medvedev zor karar gecesi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "Onlar diyor ki, Rusya savaşa hazırlanıyordu. Bu açık bir yalan. Dinleniyordum. Savunma bakanım gece 01.00'da beni telefonla aradı. Gürcülerin Güney Osetya'ya saldırdığı haberini verdi. Tüm Gürcü birliklerinin Güney Osetya'ın içlerine doğru ilerlediği haberini verdi. Ben orduların ilerlemesi için karar vermedim. Ümit ettim ki, öküz kafalılar durmak için yeterli zekaya sahip. Ancak onlar bunu yapmadı. Onlar roketleri ateşleyinceye, binaları yıkıncaya ve barış gücü askerlerine ateş edinceye kadar kendimizi tuttuk. O geceyi asla unutamam. Sonuçlarını biliyorken, askeri birliklerin kullanımı için karar vermek çok zordu. Biz her şeyi doğru yaptık. Bundan dolayı gururluyum. Bizim cevabımız karşılık esasına göre ve orantılı idi."

BUSH DA AYNISINI YAPARDI

Demir perde arkasında yaşamak istemediklerini ifade eden Medvedev, "Son olarak ABD Başkanı George W. Bush'la konuşmamda kendisine söyledim. Aynı şartlarda kalsa idi o da bu şekilde yapardı. Bir farkla. O daha sert bir yol tercih ederdi. Bunu tartışmadı. Dün Rus ordusunun yeniden silahlanmasını tartıştık. Bazı önceliklerimizi değiştirmek zorunda kaldık. Biz demir perdelerle örülü kapalı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunu daha önce yaptık. Bu çok sıkıcı." dedi.

CİHAN