kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bush'tan 'Sormadan vur' emri

12.09.2008
Afganistan'a düzenlenen operasyon 6'ncı yılını doldururken bir türlü El Kaide'nin kökünü kazıyamayan ABD, tek taraflı operasyon kararı aldı. Bundan böyle ABD ordusu Pakistan hükümetine danışmadan ve onay almadan bu ülkenin topraklarındaki El Kaide üslerine saldıracak. New York Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı George W. Bush, ordusunun Pakistan'daki kara operasyonlarına, İslamabad'ın onayını almadan gizlice izin verdi.

BİR DÖNÜM NOKTASI
ABD'li üst düzey yetkililer, operasyonların gidişatından İslamabad yönetimine bilgi vereceğini, ancak izin istemeyeceğini kaydetti. Bir yetkili, "Daha mücadeleci olmalıyız" dedi. Gazeteye göre, Bush'un terörle savaşta kilit öneme sahip müttefiklerinden birinin topraklarında özel kara operasyonlarına onay vermesi, dönüm noktası olma özelliğini taşıyor. Haberde Bush yönetiminin, uzun zamandır Pakistan ile özellikle direnişçilerin destek üsleri kurduğu aşiret bölgelerindeki El Kaide ve Taliban militanlarıyla mücadele biçimi üzerinde anlaşamadığı hatırlatıldı. Geçtiğimiz hafta Afganistan sınırındaki bir Pakistan köyüne düzenlenen saldırı gibi kara operasyonlarının geleceği bildirildi.

AFGANİSTAN MEMNUN
Pakistan ise önceki gün yabancı güçlerin, topraklarında operasyon düzenlemesine izin vermeyeceğini açıklamış, toprak bütünlüğünün "ne pahasına olursa olsun korunacağını" belirtmişti. Afganistan ise kararı desteklediğini açıkladı. Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban'a yönelik yeni askeri stratejisini desteklediğini söylerken "Bu, aşırılıktan yana olanların saklandığı yerlere gitmek ve onları yok etmek anlamına geliyor" diye konuştu.