kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Simpson'un davasına beyaz jüri

Giriş Saati : 12.09.2008 13:46
Güncelleme : 12.09.2008 23:45
Yeni Haber
ABD'de 1994'te eşini ve sevgilisi öldürmekten yargılanan, ancak beraat eden Amerikalı eski futbol yıldızı ve oyuncu O.J. Simpson'ın adam kaçırmak ve hırsızlık suçlamalarından yargılanacağı yeni davasında jüri belirlendi.

Savunma avukatlarının davaya bakacak jüriye iki Afrika kökenli Amerikalı kadının dahil edilmesi talebine karşın Simpson hakkındaki kararı bu kez tamamı beyazlardan oluşan jüri verecek.

Bölge savcısı, hakime iki siyah kadın jüriye itiraz etmesinin gerekçesi olarak, kadınların güçlü dini görüşleri bulunduğunu gösterdi ve kadınlardan birinin Simpson'ı "affetmeye" meyilli, diğerinin de "birini hapse yollamak konusunda tereddütlü" göründüğünü ileri sürdü.

Simpson'ın eşini ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılandığı davada 1995'teki beraat kararını çoğunluğunu siyahların oluşturduğu jüri vermişti.

61 yaşındaki Simpson, 54 yaşındaki arkadaşı Clarence Stewart ile geçen yıl hatıra spor eşyaları satan iki kişinin otel odasını basması ve buradaki eşyaları çalmasıyla ilgili olarak adam kaçırmak ve silahlı soygun yapmakla suçlanıyor.

Açılış duruşması pazartesi yapılacak davanın 5 hafta sürmesi bekleniyor. Simpson'ın suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

AA