kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ruj ve domuz" tartışması devam ediyor

Giriş Saati : 11.09.2008 10:35
Güncelleme : 11.09.2008 23:26
Yeni Haber
ABD'de süren başkanlık yarısında Cumhuriyetçi rakibi John McCain'in politikalarını eleştirirken "domuza ruj sürseniz de domuz domuzdur" ifadesini kullanan ve Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'e de atıfta bulunan Demokrat aday Barack Obama, rakiplerinden gördüğü tepkiye karşın bir gün sonra bu tartışmaya devam etti.

CBS televizyonunda sunucu David Letterman'in konuğu olan Obama, sözlerine açıklık getirmeye çalışırken, "domuza ruj sürmek" ifadesinin, "kötü bir fikrin süslenerek değişim gibi yeniden sunulmasının durumu değiştirmeyeceğini anlatmak için kullanıldığını'' söyledi.

Obama, bu örnekte, "McCain'in başarısız politikalarının domuz, Palin'in de ruj anlamına geldiğini" kaydederek, McCain'in politikalarının, Cumhuriyetçiler tarafından Palin'in varlığıyla süslenmek istendiğini ima etti.

"Ruj" sözcüğü, ABD'nin siyasi literatürüne, Palin'in geçen hafta Cumhuriyetçi Parti kongresinde yaptığı konuşmayla girmişti.

Palin, burada, "güçlü, sert, çocukları spor yapan kadın" anlamında kullanılan "hokey annesi" ifadesinden yararlanarak, kendisinin bir "hokey annesi" olduğunu söylemiş ve "bir hokey annesiyle bir pitbul arasındaki fark, rujdur" diye espri yapmıştı.

Obama'nın "ruj ve domuz" konulu sözleri, Cumhuriyetçiler tarafından sert dille eleştiriliyor.

AA