kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türk El Kaideciler ABD'yi vuracak"

11.09.2008
Amerikan haber sitesi, istihbarat ajanlarına dayandırdığı haberinde 11 Eylül'ün yıldönümünde Türk El Kaidecilerin ABD'deki hedeflere saldırı yapmasının beklendiğini yazdı..
Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ni hedef alan ve 3 bin kişinin yaşamını yitirdiği 11 Eylül saldırılarının 7'nci yıldönümü... El Kaide terör örgütünün İkiz Kuleler'i hedef alması tüm dünyada arka arkaya birçok gelişmenin yaşanmasını tetikledi... Birçok uzman tarafından milat olarak kabul edilen 11 Eylül arifesinde El Kaide'nin yeni bir kaset yayınlayıp, "11 Eylül'ün yıldönümünde izleyicileri memnun edeceğiz" demesi bugün yeni saldırıların yaşanabileceği korkusunu arttırdı.

20 BİN ŞÜPHELİ İZLENİYOR
ABD'nin ciddi ve muhafazakâr yayınlarıyla tanınan internet haber sitesi WorldNetDaily, saldırıların 7'nci yıldönümünde "genç Türk Müslümanların ABD'de saldırı hazırlığında olduğunu" yazdı... Haberi iç istihbarat servislerinde üst düzey yetkililere dayandıran site, istihbarat ajanlarının 20 bin şüpheliyi yakın takibe aldığını ve bu kişiler arasında Türklerin de bulunduğunu kaydetti.

PAKİSTAN'A GİDENE TAKİP
Ajanlar bu kişilerin uçaklara binmesinin engellenmesi için her önlemin alındığını belirtti. Yetkililer özel bir bilgisayar programı sayesinde Pakistan'a gitmiş olanların uçak yolculuğu yapmak istemesi durumunda havaalanı güvenliğinin devreye gireceğini söyledi. ABD'li yetkililere göre, Pakistan'daki El Kaide kamplarında eğitim görmüş Türkler 11 Eylül'ün yıldönümünde ABD'yi ve ABD'ye yakın Batılı ülkeleri hedef alacak. Haber sitesi New York'un yine muhtemel hedefler arasında yer aldığını, Brooklyn köprüsüne, Times meydanına ve Wall Street'e saldırı olabileceğinden endişe edildiğini kaydettiler.