kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Düzenli diş fırçalamanın kalp krizine etkisi

Giriş Saati : 11.09.2008 14:47
Güncelleme : 11.09.2008 23:26
Yeni Haber
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, düzenli diş fırçalamayan kişilerin kalp krizi geçirme riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Bristol Üniversitesi bilim adamları, diş temizliğine yeterince önem vermemekle meydana gelen diş eti kanaması sonucu ortaya çıkan 700 çeşit zararlı bakterinin kan hücrelerine karıştığını buldu.

Bu bakteriler, kan dolaşımına karışarak kişinin sağlık durumu veya kilosuna aldırış etmeden kalp krizine neden olan "bağımsız faktörler" olarak biliniyor. İngiltere'nin güney batısındaki Bristol Üniversitesi'nden Profesör Howard Jenkinson, zararlı bakterilerin kan hücreleriyle nasıl etkileşim içine girdiğini inceledikten sonra araştırmaya başladığını ifade etti.

Kalp damar rahatsızlıklarının batı dünyasında ölüme neden olan en büyük hastalık olduğunu anlatan Jenkinson, "Streptotok gordonii ve Streptotok sanguinis gibi oral bakteriler yaygın enfektan birimdir ve biz bakteriyel enfeksiyonları kalp krizi için bağımsız risk faktörü olarak kabul ediyoruz" dedi.

Profesör Howard Jenkinson ayrıca, "Kişinin şişman, zayıf ya da sağlıklı olması önemli değil, önemli olan dişlerinize temiz bakmadığınızda kalp krizi geçirme riskinizi artırıyor olmanız" diye konuştu.

İHA