kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

11 Eylül'ün 7.yıl dönümü

Giriş Saati : 11.09.2008 15:53
Güncelleme : 11.09.2008 23:26
Yeni Haber
ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001 tarihindeki saldırılarda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenleniyor.

Dünya Ticaret Merkezine yönelik terör saldırılarında yerle bir olan İkiz Kulelerden kalan ''Sıfır Noktası''nda inşaatın devam etmesi nedeniyle, bu yılki tören için, geçen yıl olduğu gibi, enkaz alanının hemen yanında bulunan Zuccoti Parkı seçildi.

Tören, Dünya Ticaret Merkezinin 11 Eylül saldırılarında yer yer yırtılan Amerikan bayrağının New York polis bandosu tarafından sahne alanına getirilmesi, ardından New York Gençlik Korosu tarafından Amerikan Marşının çalınmasıyla devam etti.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, ilk uçağın Kuzey Kulesine çarptığı yerel saatle 08.46'da (TSİ 15.46) çalınan çanın ardından töreni izleyen herkesi saygı duruşuna davet etti. İkinci uçağın Güney Kulesine çarptığı saat olan 09.03'te terör kurbanlarını anmak için yine çanlar çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu. İkiz Kulelerin çöktüğü 09.59 ve 10.29 saatlerinde de çanlar bir kez daha çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Törene New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York Valisi David Paterson, New Jersey Valisi Jon S. Corzine, eski New York belediye başkanı Rudolph W. Giuliani ve eski New York Valisi George Pataki katıldılar.

Bloomberg, yaptığı konuşmada terör saldırılarının ve kurbanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, ''Bu trajedi tüm insanları birleşirdi ve ortak bir hikaye yarattı. O gün herhangi bir gün gibi başladı, ama başka hiçbir günün bitmediği şekilde sona erdi'' dedi.
Tören terör saldırılarında hayatlarını kaybeden 2 bin 571 kişinin isimlerinin okunmasıyla devam ediyor.

İsimler, aralarında yakınlarını kaybedenler ve çeşitli ülkelerin temsilcilerinin bulunduğu ikişerli gruplar halinde alfabetik sırayla okunuyor. Törende toplam 210 kişi terör kurbanlarının adlarını okuyacak. Törende isim okuyan yakınlar zaman zaman çok duygulu konuşmalar yapıyor ve terörü kınıyor.

Tören alanını elinde sevdiklerinin resimlerini ve ''11 Eylül'ü Hiç Unutmayacağız'' yazılı pankartlar taşıyan gözü yaşlı yakınlar doldurmuş durumda. Kente sabahın eken saatlerinden beri güvenlik önlemleri de artırıldı ve tören alanının yapıldığı yerlerin bir bölümü trafiğe kapatıldı.

AA