kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lübnan'da Dürzi politikacı öldürüldü

Giriş Saati : 11.09.2008 11:19
Güncelleme : 11.09.2008 23:26
Yeni Haber
Lübnan'da Suriye yanlısı Dürzi politikacı Salih Aridi'nin öldüğü saldırıda 6 kişinin yaralandığı açıklandı.

Güvenlik kaynakları, Şam ve Tahran destekli Dürzi Gençlik ve Spor Bakanı Talal Arslan'ın danışmanı olan Aridi'nin başkent Beyrut'un güneydoğusundaki Beysur köyündeki evinden çıktıktan sonra tek başına aracına bindiğini, aracını çalıştırdığı sırada patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Yetkililer de, ilk incelemelere göre bombanın aracın içine yerleştirildiğinin sanıldığını belirtti.

Saldırının düzenlendiği köyde halkın, ''yeni bir şiddet döngüsü yaşanacağı'' endişesi taşıdığı belirtilirken, saldırının Lübnan'da, gerginliğin azaldığı bir dönemde düzenlendiğine dikkat çekildi.

Saldırı ayrıca, Lübnan Devlet Başkanı Mişel Süleyman'ın bütün siyasi liderlere ulusal diyalog çağrısında bulunmasının ertesinde düzenlenmiş oldu.

Lübnan'da bomba yüklü araçla en son 25 Ocakta saldırı düzenlenmiş, 2004'teki saldırıları soruşturan ekipte yer alan, İç Güvenlik Kuvvetleri İstihbarat Servisi yetkilisi Wissam Eid hedef alınmıştı.

Aridi, bu tür bir saldırıda öldürülen ilk Suriye yanlısı politikacı olma özelliğini de taşıyor. Aridi'nin danışmanlık yaptığı Arslan, Suriye karşıtı çoğunluk yanlısı Dürzi lider Velit Canbolat'ın da rakibi.

AA