kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"El Kaide, Fransız cezaevlerinde militan yetiştiriyor"

Giriş Saati : 11.09.2008 13:42
Güncelleme : 11.09.2008 23:26
Yeni Haber
Fransa İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, El-Kaide terör örgütünün, Fransız cezaevlerinde yeni militanlar yetiştirdiğini söyledi.

Le Figaro gazetesine konuşan Alliot-Marie, El Kaide'nin, "terör örgütüne yeni elemanlar kazandırmak için cezaevlerinde aktif çalışma içinde olduğunu" belirtti.

Bu konuyu AB içişleri bakanları gündemine getireceğini ifade eden Fransız bakan, "AB üyesi ülkelerdeki cezaevlerindeki personelin kökten dinci terörist adaylarının tespit edilmesi konusunda daha iyi bilgilendirilmesi ve eğitimden geçirilmesi gerektiğini" kaydetti.

Fransız bakan, sorunlu banliyölerin de terör örgütünün, yeni militan bulma arayışları içinde öncelik verdiği yerler arasında olduğunu söyledi.

Alliot-Marie, "terör örgütünün aklını çeldiği gençlerin daha sonra Pakistan ve Afganistan arasındaki bölgede Taliban tarafından eğitildiğini" vurguladı.

2007 yılında Fransız topraklarında 89 kökten dinci terör zanlısının gözaltına alınarak sorgulandığını kaydeden Fransız bakan, 2008 yılının başından bu yana ise 55 kişinin yine aynı suçlamalarla gözaltına alınarak sorgulandığını söyledi.

AA