kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Okullarda Çince eğitim başlıyor

Giriş Saati : 11.09.2008 14:40
Güncelleme : 11.09.2008 17:37
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'ye gelen Çinli turistin artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle, İstanbul, Ankara, Aydın. Nevşehir ve İzmir'de Çince eğitimi vermeye başladı. Çince dersleri 2008-2009 eğitim döneminde 7 okulda verilirken, bu sayı gelecek yıl itibariyle artırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının son yıllarda artış sağlaması, Çin ile olan ticaret hacminin 15 milyar doları bulması ve Çin'in Türkiye'de Çin Sanayi Bölgesi oluşturmaya karar vermesi sonrasında Çince derslerini müfredata alma kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir, Ankara ve İstanbul'un Çin firmalarının yatırım yapabileceği en uygun kentler olarak ilan edilmesi nedeniyle Çince derslerini pilot olarak 7 okulda uygulamaya koydu.

Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Saadettin Sabaz, Türkiye'de turizm ve ticaret sektöründeki gelişmeler nedeniyle turizm meslek liselerinde verilen İngilizce, Almanca, Japonca ve Rusça'nın yanı sıra Çince derslerinin verilmesi kararı verdiklerini bildirdi. Bakanlık, Çince derslerinin verileceği pilot olarak 7 okul seçerken, bu okul sayısının gelecek yıllar itibariyle artırılması amaçlanıyor. Çince derslerinin verileceği 7 okul ise şöyle:

"-Adana Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

-Ankara Yenimahalle Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

-İstanbul Beşiktaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

-İstanbul Beşiktaş M.Ali Büyükanlı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi

-İzmir Karşıyaka M.Ali Lahur Anadolu Ticaret Meslek Lisesi

-Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi."
ANKA