kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Malları çene yoruyor

SABAH-İSTANBUL / ANKARA
11.09.2008
Fırat'ın iddialarına göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya'daki iki arsa ile eşi Olcay Hanım'a ait ev ve arsalar mal bildirimini düzenleyen kanuna uygun değil..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yeniden gündeme getirdiği "Baykal'ın mal varlığı" tartışmaları siyasette en çok tartışılan konuların başında geliyor. 2006 yılında da gündeme gelen Baykal ve eşinin malvarlığı ile ilgili iddialar Hürriyet Gazetesi'nde yer almamıştı. Fırat'ın iddialarına göre, Baykal'ın 2006'da açıkladığı malvarlığında yer almayan Antalya'daki iki arsa ile eşi Olcay Hanım'a ait ev ve arsalar 3628 sayılı mal bildirimini düzenleyen kanuna uygun değil. Baykal'ın yasada yer alan birinci derecedeki yakınlarına ait menkul, gayrimenkul, hisse ve diğer mal varlıklarını açıklamadığı, Olcay Baykal'ın Antalya Tapu Müdürlüğü kayıtlarındaki varlıklarının verilen mal beyanında görülmediğine ilişkin iddialar da Hürriyet Gazetesi'nde yer bulmadı.

YOL GEÇEN ARSA
Hürriyet'in aynı tarihlerde yer vermediği bir diğer haber ise Baykal'ın Antalya'daki milyonluk arsalarıydı. İddialara göre, Baykal 1987 yılında 65 milyon lira ödeyerek ortak aldığı Antalya'daki 24 dönümlük tarla büyük bir rant sağladı. Buna göre DYP'li Antalya Belediyesi döneminde 4 Ekim 1991'de plan tadilatı yapılarak bölgeden Termessos Bulvarı'nın geçirilmesi kararlaştırıldı. Ardından 1994'te ilk kademe belediye olarak kurulan Muratpaşa Belediyesi, 30 Aralık 1998'de son plan tadilatı yaptı. Eski adıyla Termassos, yeni adıyla Hamza Taş Bulvarı, Baykal'ın tarlasının ortasından geçince, ikiye bölünen arazi büyük değer kazandı. 0.80 emsalli bölgedeki iki imarlı parsel üzerinde toplam 7 bin 300 metrekarelik inşaat yapılabilir. Baykal kendisi inşaat yaparsa 4-5 milyon YTL değerinde binaya sahip olacak. Eğer Baykal arsayı müteahhide verirse 1.6-2 milyon YTL kazanacak.

ERSOY'UN İDDİALARI
Hürriyet, Deniz Baykal'ın 1980'de sahne yasağı koyulan Bülent Ersoy'dan yasağın kaldırılması için dönemin parasıyla 100 milyon lira istediği iddialarını Ağustos 2005'te gündeme getirdi. Doğan Holding, İş Bankası ile ortak satın aldığı Petrol Ofisi'nin yüzde 44'lük hissesini Eylül 2005'te CHP'li yönetim kurulu üyelerinin de onay vermesiyle İş Bankası'ndan 616 milyon dolara aldı. Doğan Holding, altı ay sonra ise hisselerinin yüzde 34'ünü Avusturyalı enerji şirketine 1 milyar dolara sattı.