kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Grip aşısı dönemi başladı

Giriş Saati : 11.09.2008 14:51
Güncelleme : 11.09.2008 22:15
Yeni Haber
Türk Eczacılar Birliği 38. Bölge Van Eczacı Odası Başkanı Murat Keçecioğlu, gripten korunmak için zamanında aşı olmanın gerekli olduğunu söyledi.

Murat Keçecioğlu, yurtdışından çeşitli grip aşılarının ithal edildiğini belirterek, "Fluarix ve Vaxsi Grip isimli grip aşıları 16 milyon liradan satışa sunuldu. Fiyatlar önceki yıllara göre hemen hemen aynı. Grip aşılarının faydalı olabilmesi için zamanında yapılması gerekiyor. Özellikle Eylül, Ekim ve Kasım ayı sonuna kadar bu aşıların vurdurulması halinde gribe yakalanma riski daha az oluyor" dedi.

Murat Keçecioğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından grip aşısı yapılması tıbben tavsiye edilen kişileri ise "65 yaşından büyük olanlar, astım ve kronik solunum sistemi hastalığı (kronik bronşit) olanlar, kronik kalp ve dolaşım sistemi hastalığı (yüksek tansiyon, kalp yetmezliği) olanlar, kronik metabolik hastalığı (şeker) olanlar, uzun süreli tedavi gören bebek ve çocuklar, bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi görenler, hemoglobinoplastisi (kan hastalığı) olanlar, HIV enfeksiyonu olanlar ve sayılan bu maddelerdeki kişilerle temas halinde olanlar" şekilde sıraladı. Murat Keçecioğlu, grip aşıları ücretlerinin sosyal güvenlik kurumları kapsamında olmadığını da sözlerine ekledi.

(İHA)