kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hurdaya dönen araçta jandarma inceleme yaptı.

'Sıkı tutunun fren patladı'

Erdal ÇARBOĞA SABAH
11.09.2008
İzmir'de 2 köyün öğrencilerini taşıyan servis, freni patlayınca dereye uçtu. 4 öğrenci yaşamını yitirdi, 27 yaralı var. Frenin patlaması üzerine de, sürücü araçtakileri işte böyle uyardı..
İzmir'de servis aracı faciası 4 can aldı... Taşımalı sistem uyarınca 2 köyün öğrencilerini taşıyan servis minibüsü, yokuş aşağı inerken freni patlayınca köprüden dereye uçtu. Kazada 4 öğrenci can verdi, 7'si ağır 25 öğrenci ile bir veli ve sürücü de yaralandı. Feci kaza dün sabah saatlerinde meydana geldi. Sürücü İsmail Tüylüoğlu, Aliağa ilçesine bağlı Kapıkaya köyü ile Manisa'ya bağlı Karaahmetli köyünde oturan ve taşımalı sistemle eğitim gören 28 öğrenciyi alarak, Yenişakran İlköğretim Okulu ile Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi'ne getirmek üzere yola çıktı. Ancak minibüs Yeni Şakran'a 4 km. mesafedeki trafolar bölgesinde yokuş aşağıya inerken freni patladı. Yokuşun sonundaki virajı güçlükle alan minibüs, virajın bitimindeki köprüden Tütünlü Deresi'ne uçtu. Bu sırada, yardalı öğrencilerin anlatımına göre şoför minibüstekilere, "Fren patladı sıkı tutunun" diye bağırdı.

PLAKASI 'S' DEĞİL
Beş altı kez takla atan ve hurdaya dönen minibüste bulunan öğrencilerden bazıları araçtan fırlarken, İsmail Kepekçi (9), ağabeyi Recep Kepekçi (15) ve Murat Altanay (15) olay yerinde yaşamını yitirdi. Öğrencilerden Hidayet Gergin (15) de doktorların tüm çabalarına rağmen hastanede öldü. Ağır yaralanan sürücü İsmail Tüylüoğlu, engelli bir öğrencinin velisi Emine Korkom ve 25 öğrenci ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan öğrenciler Hacer A., Tuğbanur Y., Müşerref A., Pakize A., Ayşe Y., Fatma K. ve Bekir A. Menemen ve Karşıyaka Devlet hastaneleri ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazanın duyulması üzerine başta Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu olmak üzere yetkililer ve veliler hastaneye akın ederken, bilirkişi tarafından aracın freninin patladığı belirlendi. Minibüsün, Öğrenci Servis Yönetmeliği gereğince "S" plakalı olması gerekirken, normal plaka taşıdığı da anlaşıldı.

İKİ OĞULLARI ÖLDÜ
Öte yandan kaza sonucu hayatlarını kaybeden 4 öğrencinin cenazeleri Kapukaya ve Karaahmetli köylerinde toprağa verildi. Kapukaya köyünden Mehmet Ali ve Zahide Kepekçi çifti ise kazada iki çocuklarını birden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Oğulları ilköğretim 3. sınıf öğrencisi İsmail ile 8. sınıf öğrencisi Recep'in köy kabristanında mezarlarının kazılmasına refakat eden acılı baba, çaresiz ve üzgün olduklarını ifade etti. Bu arada Denizli'nin Çivril ilçesinde de cenaze aracıyla okul servisinin çarpışması sonucu 5 öğrenci hafif yaralandı. Kazada yaralanan Zuhal G. (16), Esra P. (17), Mehmet Ç. (17), Çiçek Ç. (17) ve Cevher B. (14) isimli öğrenciler yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldıkları hastaneden taburcu edildi.
Haberin fotoğrafları