kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Serdar, Ferhat ve İsmail dijital alemde rekabette!

Giriş Saati : 11.09.2008 09:50
Güncelleme : 11.09.2008 22:15
Yeni Haber
6-7 yıl önce albüm satışlarının bıçak gibi kesilmesi üzerine, MÜYAP (Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) tarafından altyapısı hazırlanan dijital satışlar; bugün birçok sanatçı için önemli bir rekabet alanı niteliği taşıyor.

EN ÇOK ONLAR SATIYOR!

Son 5 yılda yapılan dijital satışlara bakıldığında 3 erkek sanatçının rekabeti göze çarpıyor. Bu sanatçılar İsmail YK, Serdar Ortaç ve Ferhat Göçer. 2004 yılında Serdar Ortaç 'Çakra' adlı albümü ile birincilik tahtına otururken, İsmail YK 'Şappur Şuppur' ile ikinci olmuştu.

2006 yılında ise bu kez İsmail YK birincilik, Serdar Ortaç ise ikincilik ipini göğüsledi. Aynı yıl üçüncü sırada yer alan Ferhat Göçer ise, geçen yıl 'Yolun Açık Olsun' adlı albümü ile birinci oldu. Bu yıl ise zirve için kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

İsmail YK, Ferhat Göçer ve Serdar Ortaç hem dijital plartformda, hem de albüm satışlarında kafa kafaya gidiyor. Bu 3 şarkıcının başarılarında, birbirleriyle polemiğe girmemeleri de önemli bir rol oynuyor. Dijital satışlarda son dönemde İsmail YK'nın 'Bas Gaza' ile 'Yar Gitme' adlı şarkıları, Ferhat Göçer'in 'Biri Bana Gelsin'i ve 'Bizim Şarkımız'ı ve Serdar Ortaç'ın 'Şeytan'ı ile 'Ayrılmam'ı dönüşümlü olarak zirveyi paylaşıyor.

ZİRVEDEKİ İSİM SİBEL TÜZÜN!

Dijital şarkı satışlarının artmasıyla birlikte, bazı şarkıcılar sadece bu yönde çalışmalar yapmaya başladı. Sibel Tüzün, Yonca Lodi, Hadise, Saro ve Cem Özkan'ın şarkıları sadece dijital platformda satışa çıktı. Bu alandaki sanatçı ve parçaların satış sıralaması şöyle:

1- Sibel Tüzün: 'Aç Telefonu' ve 'Yaz Aşkı'.
2- Yonca Lodi: 'Yeter'.
3- Hadise: 'Deli Oğlan'.
4- Saro: 'O Gece'.
5- Cem Özkan: 'Nobel Barış Ödülü'.

*SİBEL TÜZÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

GÜNAYDIN