kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hipnozla tüp bebek tedavisi

Giriş Saati : 11.09.2008 18:31
Güncelleme : 11.09.2008 22:15
Yeni Haber
Ankara'da yeni açılan bir tüp bebeği merkezi, Türkiye'de ilk kez 'hipnoz' yöntemi uygulayarak embriyo transferi sırasında kadınların çok daha rahat etmelerini sağlıyor.

Ankalife Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi psikiyatristi Dilek Türkoğlu, tüp bebek tedavisine başlayan kadınları hipnoz ederek rahatlatıyor. Anne adaylarına uygulanan hipnoz, rahim kaslarındaki kasılmayı azaltarak, gebe kalma oranını da belirgin oranda artırıyor. Psikiyatrist Dilek Türkoğlu, tüp bebek tedavisine başlayan kadınların genellikle gergin, stresli ve korku dolu olduğunu belirterek, "Hipnoz ile hastanın gerginliği alınıyor, rahatlıyor. Her şey daha kolay hale geliyor. Ve elbette hipnoz yöntemi
ile başarı oranı artıyor. Biz hipnoz yöntemini kullanıyoruz, stresi azaltıyoruz" dedi.

Hipnoterapi yöntemi ile hamile kalmayı başaran ve ikiz çocuk dünyaya getiren Zeynep Çağla ise, hipnoz tekniği sayesinde korku ve heyecan yapmadan gebe kaldığını söyledi.

Hipnoz ile tüp bebek tedavisi yaptıran Aysel Turna ise, eşi ve kendisi engelli oldukları için tüp bebeği tercih ettiklerini belirterek, bu yöntem ile çok rahatladığını ve korkularından kurtulduğunu söyledi.

İHA