kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Otistik oğlumun eğitimi için yaptım'

Yaser ÇAPAROĞLU
11.09.2008
Bakan Çelik'ten eşinin iyi bir yere tayinini isteyen Mine Kartal, "Ben torpil istemedim. Oğlumun eğitilmesi lazım" dedi..
Hatay'da önceki gün okul açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüşmek için kendisini yere atan ve bakanla görüşmeyi başaran bir çocuk annesi Mine Kartal (29), her şeyi otistik olan oğlunun eğitim görebilmesi için yaptığını söyledi. Genç kadın, "Hatay'da rehabilitasyon merkezi yok. Öğretmen olan eşimin tayininin, otistik çocuklara eğitim verilen 6 ilden birine yapılmasını istedim. İnşallah bakanımız konuyla ilgilenir" dedi. 15 yaşında halasının oğlu Aziz Kartal ile evlenen, 17 yaşında ise çocuk sahibi olan Mine Kartal, "Bir süre sonra oğlumun otistik olduğunu öğrendim" dedi. Oğlunun büyüdükçe problemlerinin de arttığını belirten Kartal, şöyle konuştu: "Oğlumla dışarıya çıktığımızda insanlar, 'Bunu eve kapat' diyor. Oğlum 12 yaşına geldi, bir gün bile elinden tutup parka götüremedim. İlaç almadığı zamanlarda kendine, bizlere ve çevresine zarar veriyor. Geceleri burnumuza kalem sokarak bizi uyandırdığı çok oldu."

TORPİL İSTEMEDİM
Oğlunun iyi bir eğitim almasını istediğini belirten Kartal, "Oğluma tek başıma bakıyorum. Bakımı çok zor. İntiharı bile düşünmeye başladım" dedi. Çelik'ten torpil istemediklerini vurgulayan Kartal, otistik hastaların rehabilite edildiği merkezlerin sadece İzmir, Antalya, Eskişehir, Karabük, Marmaris ve Sakarya'da olduğunu belirterek, "Gaziantep'e de yeni yapıldığını duyduk. Öğretmen olan eşimin tayinini bu illerden birine istedik ama şu ana kadar olmadı" dedi.