kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tüzmen'in Rusya'ya 'Rest çekelim' önerisi kabineden döndü

Hazal ATEŞ- Duygu GÜVENÇ ANKARA
Güncelleme : 02.09.2008 14:59
Bakan Tüzmen "Rusya'dan gelen mallara 'kırmızı hat' protokolü uygulamaya başladık" derken, hükümet sözcüsü Çicek, "Tüzmen'in teklifi Bakanlar Kurulu'nda kabul görmedi. Sorun diyalogla çözülür" dedi..
Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Rusya'dan ithal edilen malların dünden itibaren gümrüklerde kırmızı hatta yönlendirilerek tek tek sayıma tabi tutulacağını açıklamasına kabine arkadaşları destek vermedi. Tüzmen'in, gümrüklere yazdığı resmi yazıya rağmen dün düğmeye basılmadı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu olarak, Tüzmen'in, "kırmızı hat" önerisini uygun bulmadıklarını söyledi. Tüzmen ise "Bakanlar Kurulu'nun kabul etmediği söylenen paket, bizim Rusya'nın tavrına karşı uygulayacağımız sistematik uzun vadeli bir paketti. Yoksa biz uygulamayı zaten başlattık" dedi.

'DİYALOGLA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR'
Tüzmen'in kararına, gümrüklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan itiraz etti. Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığı bürokratlarından bakanlar kurulu öncesi brifing aldı ve bu aşamada yaptırımın doğru olmadığı sonucuna vardı. Dışişleri yetkilileri, "Herhangi bir yaptırım uygulama kararımız yok. Sorunu çözeceğiz" dedi. Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, Tüzmen'in, "kırmızı hat" önerisini uygun bulmadıklarını söyledi. Çiçek, "Normal uygulama devam ediyor. Sorunun çözümü için değişik girişimler oldu. Tüzmen kendi yönüyle talep etmiştir. Biz ona olumlu yanıt vermedik" dedi. Çiçek, "Rus gümrüğüyle ilgili sorunlar aşıldı yönünde açıklama geldi. Size böyle bir bilgi geldi mi?" sorusuna ise "Konu takip ediliyor. Yarın sadece Kafkasya ile ilgili konular görüşülmeyecek. Ümit ederiz ki bu sıkıntılar ortadan kalksın. Sıkıntılar diyaloglarla ortadan kaldırılıyor" yanıtını verdi.
Haberin fotoğrafları