kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet Zorlu

Haber turu

Güncelleme : 02.09.2008 14:59
Onay çıktı, Zorlu Enerji 360 milyon $ kredi aldı
Ozelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Zorlu Enerji A.Ş arasındaki, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'ye (ADÜAŞ) ait üretim santrallerinin devir sözleşmesi imzalandı. Zorlu Enerji'nin iştiraki Zorlu Doğal Elektrik Üretim de Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin satın alımının finansmanında kullanmak üzere, 360 milyon dolarlık kredi aldı. ADÜAŞ'ın özelleştirmesi için yapılan pazarlık görüşmesinde, Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy, Ataköy Hidroelektrik santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali işletme hakkı verilmesi yöntemi, Engil Gaz Türbinlerinde ise satış yöntemi uygulanmıştı.

Şişecam ilk altı ayda 132.7 milyon kâr etti
Şişecam'ın ilk yarıda net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.7 artışla 132.7 milyon YTL olarak gerçekleşti. Şirketin yılın ikinci çeyreğinde net kârı 113.3 milyon YTL oldu. Şirketin, İMKB'ye açıklanan bilançosuna göre, ilk altı ayda satış gelirleri ise yüzde 19 artışla 1.9 milyar YTL'ye yükseldi.

VESTEL VE TAV ZARARDA
Bu arada Vestel Elektronik ise yılın ilk yarısında 81.6 milyon YTL zarar açıkladı. Şirketin geçen yılın aynı dönemindeki zararı 35.26 milyon YTL olmuştu. Şirketin İMKB'ye gönderdiği finansal tablolarına göre, Vestel'in ikinci çeyrek net kârı ise 37.78 milyon YTL oldu, geçen yılın aynı dönemine kâr 2.44 milyon YTL olmuştu. TAV Havalimanları Holding de yılın ilk yarısında 32.14 milyon YTL zarar açıkladı.