kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sony Ericsson'dan "Türkiye'den çekiliyor" haberlerine yanıt

Güncelleme : 02.09.2008 17:39
Yeni Haber
Sony Ericsson, bazı medya organlarında çıkan "Türkiye'den çekildiği" yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Sony Ericsson'dan yapılan açıklamada, şirketin küresel olarak şirket kaynak ve operasyonlarının gözden geçirileceği kararını duyurduğu hatırlatılarak, bu kararın bir parçası olarak Türkiye operasyonlarının yeniden yapılandırılmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamaya göre, Türkiye'de karlı büyümeyi yeniden sağlayabilmek için alınan karar, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek.

Sony Ericsson'un "satış ve pazarlamayı ön planda tutan müşteri odaklı bir organizasyon" olarak yeniden yapılandırılacağı ifade edilen açıklamada, bu organizasyon yapısıyla Türkiye'de Sony Ericsson ürünlerinin yüksek satışlara ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bu stratejinin bir parçası da, İstanbul merkezli Sony Euraisa ile olası tüm sinerjileri yaratmak ve kullanmak olacak. Hem Sony hem de Sony Ericsson bu konuyu, birbirlerini desteklemenin doğal bir adımı olarak görüyor. Ayrıca, Sony ve Sony Ericsson'un ortak müşterilerinin çoğu da halihazırda aynı perakende zincirlerinden alışveriş yapıyor."

Açıklamaya göre, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeniden yapılanma kapsamında Türkiye birimi; aralarında Yunanistan, Balkanlar, Kıbrıs ve İsrail'in de bulunduğu merkez ofise rapor verecek. Roger Bolander, yeniden yapılandırmayla birlikte Orta Avrupa ülkelerinin başına geçecek. Ocak 2008'den bu yana şirketin satış direktörü olan Soner Cesur ise, bu değişimle birlikte Bolander'ın yerine Türkiye Ülke Müdürü görevini devralacak.

Bütün bu aksiyonların sonucu olarak, Sony Ericsson Türkiye ofisinde 15 pozisyonun kapatıldığı ifade edilen açıklamada, bu durumun Sony Ericsson için son derece üzücü olsa da Türkiye'deki büyümenin sağlanması ve bir sonraki seviyeye yükseltilebilmesi için gerekli bir adım olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili olarak Sony Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Roger Bolander, "Biz İstanbul ofisimizden şu anda üç pazarı yönetiyoruz; Türkiye, İsrail ve Azerbaycan. Bu üçlü pazar grubu birbirinden çok farklı büyüklük ve gelişimdeki ülkeleri içinde barındırıyor. Türkiye, bizim için büyük bir pazar ve bu pazarda gelişim bizim için büyük önem taşıyor. Birbirinden çok farklı olan Türkiye, İsrail ve Azerbaycan pazarlarını ayırarak hareket etmenin, başarılı gelişmeleri beraberinde getireceğine inanıyoruz" dedi.

İsrail'in 3G teknolojisi ile çok farklı servisler sunan tüm operatörleriyle dinamik bir pazar olduğunu ifade eden Bolander, "Sony Ericsson bu pazarda son derece başarılı bir büyüme yaşıyor. Sony Ericsson, son dönemde İsrail'de bir internet sitesinde yapılan ankette gençler arasında da en popüler cep telefonu markası seçildi. İsrail'de Sony Ericsson'un kendi kaynakları ile başarılı yerel ortağı Beres'i destekleyeceği yeni bir yapı kurulacak. Azerbaycan ise, Türkiye ve İsrail'den farklı ve CIS ülkelerindeki diğer pazarlara çok daha yakın bir portre çiziyor. Bu nedenle Azerbaycan'ın CIS ülkeleri arasına alınmasına karar verdik" diye konuştu.

Bolander, "Türkiye operasyonel yönetimi, pazar ihtiyaçlarına güçlü bir yerel bakışı garanti etmek ve müşterileriyle yakın bağlantıyı sürdürmek için Türkiye'de kalacak. Sony Ericsson olarak, Türkiye'nin son derece önemli ve büyüyen bir pazar olduğuna inanıyoruz. Türkiye pazarındaki iş hacmini büyütmek için her tür çabayı da göstereceğiz" dedi.

İHA