kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kasırgaların anası

DIŞ HABERLER
Karayipler'de 80 kişinin ölümüne yol açan Gustav Kasırgası, ABD'ye doğru ilerliyor... New Orleans'ta 1 milyon kişi tahliye edildi, 4 eyalette ordu alarmda..
Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Jamaika'dan sonra önceki gün Küba'nın batı kıyılarını hallaç pamuğu gibi atan Gustav Kasırgası'nın yarın sabah ABD kıyılarına ulaşması bekleniyor. Ortalama hızı 240 km. olan ancak zaman zaman saatte 296 km.'ye ulaşan Gustav'ın ilk vuracağı yer ise New Orleans kenti. Gustav için "Kasırgaların Anası" diyen New Orleans Belediye Başkanı Ray Nagin, dün tahliye talimatını verdi. "Bu hayatınızdaki en büyük hata olabilir" diyerek vatandaşları şehirde kalmamaları konusunda uyaran Nagin, belediyenin kenti terk etmeyenlere acil yardım hizmeti sağlamayacağını vurguladı. Karardan sonra, kentten yaklaşık olarak 1 milyon kişi tahliye edildi. Louisiana Valisi Bobby Jindal da, "Bu kasırga olabildiğince kötü olacak. Katrina'dan daha beter bir su baskınına yol açabilir" ifadesini kullandı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

BUSH BU KEZ TEMKİNLİ
Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada da, Karayipler'de şimdiye kadar 80 kadar kişinin ölümüne yol açan Gustav'ın, Meksika Körfezi'ne girdikten sonra Teksas, Alabama, Mississipi ve Louisiana eyaletleri arasındaki bölgeleri etkileyeceği belirtildi. Amerikan ordusu bu eyaletlerde alarma geçti. 3 yıl önceki Katrina Kasırgası'nda eleştirilere maruz kalan Başkan Bush ise, alınan önlemleri yakından takip ediyor. Meksika Körfezi'ndeki Royal Dutch, Shell ve BP gibi büyük petrol firmaları petrol üretimlerini durdururken 20 platformdaki bin 300 işçi helikopterlerle güvenli bölgelere nakledildi.
Haberin fotoğrafları