kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhuriyetçi Bush, kasırga yüzünden kongreye katılmayacak.

Cumhuriyetçilerin başı Gustav'la belada

BİLGE ESER
Minnesota'daki kongre hazırlıkları sürüyor. Fakat Gustav Kasırgası yüzünden Başkan Bush'un da katılmayacağı kongrenin ertelenmesi gündeme geldi..
İki yıl önce ABD'de meydana gelen ve hükümetin geç müdahalesi nedeniyle 2 bine yakın kişinin öldüğü Katrina Kasırgası'nın ardından Cumhuriyetçiler bir kez daha kasırga nedeniyle zor günler yaşıyor. Ülkenin güneydoğusunu etkisine alan ve hızı saatte 233 kilometreye varan Gustav Kasırgası, Cumhuriyetçi Parti'nin Minnesota eyaletinde bugün başlayacak kongresini tehlikeye soktu. Erteleme tartışılırken kongrenin ilk gününde konuşma yapması beklenen Başkan George W. Bush'un video ile salona bağlanacağı belirtildi. Teksas, Mississippi, Louisiana ve Florida valileriyse kongreye katılmayacaklarını açıkladılar.

KATRİNA KORKUSU
Aylardır eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek olan kongreye hazırlanan Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain de ertelenme ihtimalini dile getirdi. Önceki akşam Fox televizyonuna konuşan McCain, "Bir tarafta doğal afet yüzünden zorluklar yaşanırken bayram havası yaşamak çok uygun olmayacaktır" dedi. Parti yetkililerine göreyse, kasırganın insani bir felakete dönüşmesi halinde kongre daha çok "para toplama etkinliğine" dönüştürülecek. Telefonlarla toplanacak yardımlar kasırgada zarar görenlere gönderilecek. McCain'in yardımcılarından Mark Salter ise, her türlü olasılığa karşı hazırlandıklarını ve programda değişiklikler olabileceğini söyledi. Özellikle Bush yönetimi için kasırga büyük önem taşıyor. Çünkü Ağustos 2005'te meydana gelen, en çok New Orleans ve Louisiana eyaletlerini vuran Katrina kasırgasına hükümet gereken önemi vermemişti. Bush bölgeye çok geç gitmiş yardımların ulaşmasını da hızlandıramamıştı. Bölgenin özellikle siyahi nüfusunun fazla olması nedeniyle ABD lideri ayrımcılıkla suçlanmıştı.
Haberin fotoğrafları