kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Okul malzemesinde Çin mallarından uzak durun
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, öğrenci velilerini kırtasiye seçimi konusunda uyararak, "Alışveriş yaparken okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara hitap eden kırtasiye ve tekstil ürünlerinde sağlıklı ve kaliteli ürünleri seçmeye dikkat edin ve ucuz Çin mallarından uzak durun. Kırtasiye ihtiyacınızı mahalle esnafınızdan alın" dedi. Palandöken yazılı açıklamasında milli eğitim sisteminin vatandaşın cebini yakan tarafının da olduğunu kaydederek "Bugün okula başlayacak bir öğrenci için yapılacak masrafın maliyeti 400-500 YTL'den başlıyor" diye konuştu.

Doktorlara POS zorunluluğu başlıyor
Serbest çalışan hekimlerin muayenehanelerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu bugün başlayacak. Yeni uygulamaya göre, serbest çalışan hekimler, diş hekimleri ve veteriner hekimler, bu tarihten itibaren kredi kartı ile yapılan ödemelerde POS cihazı kullanacak. Söz konusu cihazlarla düzenlenecek POS fişleri de, mükelleflerce yürütülen serbest meslek faaliyetinde, Vergi Usul Kanunu'na uyumlu "serbest meslek makbuzu'' olarak kabul edilecek. Hekimler, yeni uygulama döneminde POS'ları kullanmak suretiyle yaptıkları tahsilatlarda, müşterilerine POS cihazından çıkan belgeleri verecek. Müşteri talep etse dahi başka belge düzenlemeyecek. Hekimler, POS'ları kullanarak hizmet verdikleri her günün sonunda kapanış raporu alacak ve bu raporları gerektiğinde Bakanlık görevlilerine ibraz etmek üzere saklayacak.

AB, Rusya'ya karşı Nabucco'ya sarıldı
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bugün yapılacak AB zirvesinde, AB'nin Rusya'ya enerji bağımlılığının azaltılması gerektiğini ve bu çerçevede Hazar bölgesi enerji kaynaklarını Avrupa'ya ulaştıracak Türkiye geçişli projeye daha fazla fon ayrılması için liderlere baskı yapacağını belirtti. Brown, The Observer gazetesindeki yazısında, Moskova yönetimine karşı sert üslup kullandı. Brown, Avrupa ülkelerinin Rusya ile ayrı ayrı enerji anlaşmaları yapmak yerine, 'ortak pazarlık güçlerini kullanmaları gerektiğini' de vurguladı.

TPAO denizlere demir atıyor
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yeni bir sismik veri çalışması için daha düğmeye bastı. Edinilen bilgiye göre, kara alanlarının önemli bir bölümünde ham petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapan TPAO, deniz alanlarında 3 bin metre karelik bir alanda 3 boyutlu sismik veri çalışması için yeni proje çalışması başlattı. TPAO'nun deniz alanlarında yaptıracağı 3 boyutlu sismik veri araştırmasına yönelik hizmet alımı çalışmaları bu ay yapılacak.

Diyanet, TÜİK'ten insaflı çıktı
TÜİK'in 4 kişilik bir aile için açıkladığı 255 YTL açlık sınırı hesabına karşılık Diyanet fitre için daha insaflı rakam açıkladı. Bir kişinin günde 6 YTL ile doyabileceğini hesaplayan Diyanet'e göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 720 YTL. İlahiyatçılar, fitrenin 'tevazu sınırı' olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "Bu en düşük rakam. Herkes günlük gıda ihtiyacını bilir. Diyanet de bunu kastediyor" dedi. Uğur BECERİKLİ / ANKARA

Borlu çimentoya DSİ'den onay

İçine bor katılmış çimentonun baraj ve yol yapımında kullanılması ile ilgili bir süredir yapılan laboratuvar çalışmaları olumlu sonuçlandı. Borlu çimentoyla ilgili olarak DSİ'de yapılan analizlerin olumlu sonuçlandığı ve hazırlanacak raporlar doğrultusunda da önümüzdeki dönemlerde inşası planlanan bazı barajlarda da borlu çimentonun kullanılabileceği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları