kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar "Türk bankaları teknolojik altyapı ve ürün geliştirme konusunda yabancı bankalardan hiç de geri kalmayan bir noktada."

Asıl yabancı bankalar Türk bankalarından endişelensin

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, yabancı bankaların rekabetinden endişe edilmemesi gerektiğini belirterek "Yabancılar Türk bankalarının performansından endişelenmeli" dedi..
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Bizim yabancı bankaların Türkiye'deki rekabetinden endişelenmemiz yerine, Türkiye'ye gelen yabancıların, Türk bankacılığının performansından endişelenmesi konuşulmalı'' dedi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi koyduysak yabancıların da bu küresel olgu içinde olmasını çok garipsememek gerekiyor'' dedi. Türk bankacılık sektörünün Türkiye'ye gelen yabancı bankalarla baş edebilecek noktada olduğunu da belirten Çağlar, sektörün, gerek sermaye birikimi, gerek teknolojik altyapı ve ürün geliştirme konusunda yabancı bankalardan hiç de geri kalmayan bir noktada olduğuna işaret etti. Çağlar, "Bana göre birçok alanda çok daha hızlı karar alabiliyoruz. Birçok alanda çok daha yeni ürünü hızla geliştirebiliyoruz. O yüzden bizim yabancı bankaların Türkiye'deki rekabetinden endişelenmemiz yerine, Türkiye'ye gelen yabancıların, Türk bankacılığının performansından endişelenmesi konuşulmalı'' diye konuştu.

KEŞKE 2001'DE OLSALARDI
Türk bankacılık sistemine yabancıların girmesinin sektöre rekabet konusunda bir yarar sağlayacağı düşüncesinde olduğunu da belirten Çağlar, "Şu anda yabancıların Türkiye'deki rekabetlerinden, kamu bankası olarak demiyorum ama Türk bankacılığı olarak çok endişe ettiğimiz bir noktada değiliz'' dedi. Genel Müdür Can Akın Çağlar, şöyle konuştu: "2001 yılını hatırlarsak, Türk bankacılığı güçlü olsaydı, yabancı bankalar o zaman daha etkin olsaydı, belki de krizi bu kadar derin yaşamazdık. Çünkü o zaman sermaye problemi dolayısıyla Türk bankaları kendi dertlerine düştüğü için sermayelerini yerine koyamadıkları için, sermaye eridiği için kriz oldu. Bankalar kredi vermeyi durdurdu. Reel sektör bunun sonucunda sıkıntıya girdi.''