kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak kazası için inceleme komisyonu kuruldu

Yeni Haber
Kırgızistan Ulaşım ve İletişim Bakanı Nurlan Suleymanov, dün meydana gelen uçak kazasıyla ilgili inceleme komisyonu kurulduğunu bildirdi.

Ulaşım ve İletişim Bakanı Suleymanov, bugün düzenlenen basın toplantısında, uçağın kara kutularının bulunduğunu ve Moskova'ya gönderilmek üzere başsavcılığa iletildiğini söyledi.

Suleymanov, uçağın düşüş sebebini Kırgızistan Sivil Havacılık Birimi ile Rusya Sivil Havacılık Komitesinin ortaklaşa araştıracağını ifade etti. Suleymanov, kazanın terörle bir ilgisi olmadığını düşündüklerini belirterek, Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşüş nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Marat Mambetov da kazada, 7 kişilik mürettebat ile 9 Kırgız ve 9 İranlı yolcu olmak üzere kazada toplam 25 kişinin kurtulduğunu söyledi. Mambetov, 3 kişinin kaza yerinde ayakta tedavi edildiğini, 4 kişinin ise hastanede kontrolden geçirildikten sonra taburcu edildiğini belirtti. Mambetov, 18 kişinin hastanede tedavi altında bulunduğunu ve 3'ünün durumunun çok ağır olduğunu kaydetti.

Mambetov, olay yerinden 65 ceset torbasının morga getirildiğini ve kimlik tespiti yapılmaya başlandığını bildirdi. Mambetov, ölenlerin arasında kaza sırasında uçağın düştüğü tarlada bulunan birkaç kişinin de olabileceği üzerinde durulduğunu ifade etti.

"İtek-Air" hava yolu şirketi Genel Müdürü Vera Perelıgina da Boeing 737 tipi yolcu uçağında herhangi bir teknik sorun olmadığını belirterek, "Uçağın kazadan 2 saat önce Moskova'dan geldiğini ve herhangi bir teknik soruna rastlanmadığını" söyledi.

Perelıgina, 114 yolcu kapasitesine sahip uçakta 7 kişilik mürettebat ile 83 yolcu olduğunu bildirdi.

Kırgız Sivil Havacılık Birimi Müdürü Alik Askarov ise 1979 yapımı Boeing 737 uçağının kontrollerinin geçen ay yapıldığını söyledi. Askarov, uçağın Kırgız özel havacılık şirketi İtek Air'e ait olduğunu ve İran şirketi Aseman Havayollarından kiralandığını bildirdi.

Bu arada kazada ölenlerin sayısı hala kesinlik kazanmazken 65 ila 68 üzerinde duruluyor.

Yolcu uçağı, başkent Bişkek'teki Manas havaalanı yakınında dün akşam saatlerinde düşmüştü.

AA