kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ermenistan Türkiye'ye demiryolu ile ulaşmak istiyor

Yeni Haber
Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye kararlı Ermenistan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılan futbol maçı davetinden sonra, iki ülke arasında var olan demir yolu hattının yeniden ulaşıma açılmasını istiyor.

Ermenistan, Kars'dan Gümrü'ye kadar uzanan demiryolu hattında gerekli bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasının ardından iki ülke arasında yük ve yolcu taşımacılığının kurulmasını istiyor. Rusya Demiryolları Şirketi'ne bağlı Güney Kafkasya Demiryolu firması Genel Müdürü Aleksandr Kuznetsov, Ermenistan yönetiminin Gümrü ve Türkiye'nin Kars kenti arasında demiryolu ulaşımı sağlamaya hazır olduğunu aktardı.

Kuznetsov Ermeni basınına verdiği demeçte, Erivan ve Ankara'nın projeye yeşil ışık yakması durumunda, Güney Kafkasya Demiryolu firmasının Ahuryan-2 (Ermenistan) istasyonu üzerinden her iki ülke arasında demiryolu ulaşımının yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Kuznetsov, bu proje sayesinde Ermenistan ve Türkiye arasında yük ve yolcu taşımacılığının da sağlanacağını belirtti.

Rusya Demiryolları Şirketi'ne bağlı olan Güney Kafkasya Demiryolu şirketi Ermeni demiryollarını idare etmek için kurulan özel bir şirket. 16 Ocak 2008 yılında Rusya-Ermenistan demiryolları ihalesini kazanan şirket daha önce Ermeni demiryolları için 570 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

CİHAN