kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bollywood, Harry Potter'la dalga geçti

Yeni Haber
Bollywood yapımı olan "Hari Puttar - A Comedy of Terrors" filmi Eylül ayında Hindistan sinemalarında yerini alacak. Ancak ünlü 'Harry Potter' serisiyle dalga geçen komedi filmi, Hollywood'un tepkisine yol açtı.

Amerikan Warner Bros. firması, 'Harry Potter' markasına zarar vereceğini ve telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Bombay Yüksek Mahkemesi'nde dava açtı. Hintli Mirchi Movies firması tarafından çekilen film, 10 yaşındaki Hintli bir çocuğun İngiltere'ye yaptığı yolculuğu ve yaşadığı maceraları komik bir dille anlatıyor.

Warner Bros.'dan yapılan açıklamada, "Hari Puttar ismi konulan filmin üretimi ve dağıtımı ile ilgili yargı işlemleri başlatıldı. Warner Bros., fikri mülkiyet haklarını korur ve onlara değer verir. Bu bizim politikamızdır ve tartışmaya açık değildir" denildi.

Mirchi Movies sözcüsü Muniş Purii ise, 'Hari Puttar' isminin haklarını 2005'te aldıklarını belirterek, "Maalesef Warner Bros. filmin dağıtımını ve yayınlanmasını engellemek için böyle bir dava açtı. Bence bu ismin 'Harry Potter' ile uzaktan yakından alakası yok" dedi.

12 Eylül'de gösterime girecek filmin başrollerini Bollywood'un ünlü oyuncuları Sarika, Jackie Shroff, Zain Khan ve Saurabh Shukla paylaşıyor. Bollywood bünyesindeki yönetmenler, zaman zaman Hollywood'un ünlü yapımlarıyla ilgili komik taklitler çekiyor. Evde Tek Başına (Home Alone) serisi de Bollywood'un "gazabına uğramış", Hindistan'da farklı versiyonlarla izleyiciyle buluşmuştu.

CİHAN