kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İspanya'daki uçak kazasında ölenlerden 86'sinin kimliği belirlendi

Yeni Haber
İspanya'nın başkenti Madrid'de geçtiğimiz hafta meydana gelen uçak kazasında ölen 154 kişiden 86'sinin kimliği tespit edildi.

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, Cadena Ser radyosuna yaptığı açıklamada, kimlik tespiti için "gece-gündüz çalışıyoruz." dedi. Geçtiğimiz çarşamba günü MD-82 tipi uçak, kalkış sırasında pistten çıkarak alev almıştı. Pekçok ceset, büyük ölçüde yandığı için tanınmaz halde. Adli tıptan yetkililer, DNA ile kimlikleri teşhis etmeye çalışıyor. Bakanlık cesetlerin kötü durumu ve DNA örneği almadaki zorluklar nedeniyle kimlik teşhis etmenin beklenenden uzun sürdüğünü açıkladı. Bakan Rubalcaba, "Bu sorunlar yüzünden herkesin kimliğini tam olarak belirleyemeyebiliriz." diye konuştu.

Bu arada, İçişleri Bakanı Rubalcaba, kimlik tespit işlemini çok dikkatli bir şekilde yürüttüklerini vurguladı. Mayıs 2003'te 62 İspanyol askerin ölümü ile neticelenen kazanın ardından kimlik teşhisindeki yanlışlıklar nedeniyle ailelere yanlış naaşlar teslim edilmişti.

Öte yandan, kazanın sebebine ilişkin spekülasyonlarda devam ediyor. Kazayı araştırmakla görevli ekipten bir yetkili, İspanyol El Pais gazetesine yaptığı açıklamada, uçağın havalanmak için gerekli itiş gücüne sahip olmayabileceği üzerine durdu. El Pais, video görüntülerine dayanarak, uçağın kalkış için normalden daha fazla pistte kaldığını belirtti. Kazadan kurtulan Ligia Palomino Riveros da AP'ye yaptığı açıklamada, uçağın çok yavaş hareket ettiğini hatırladığını söylemişti.

30 KADAR CESEDİN KİMLİK TESPİTİ 15 GÜN ALABİLİR

İspanya'nın başkenti Madrid'de 20 Ağustosta meydana gelen uçak kazasında ölen 154 kişiden 30 kadar kişinin kimlik tespitinin 15 gün alabileceği açıklandı.

Verilen bilgiye göre, bugüne kadar 90 cesedin kimliği tespit edildi. Yetkililer, birçok cesedin kimliğinin daha bugün belli olacağını, ancak 30 kadar ceset için kimlik tespit işlemlerinin 15 gün alabileceğini ifade ettiler.

Kazada ölenler arasında bulunan Mustafa Erdil'in cesedinin kimlik tespit işlemleri de henüz sonuçlanmadı. Erdil'in oğlunun Türkiye'ye döndüğü, kimlik tespit işleminin sonuçlanmasından sonra babasının naaşını almaya geleceği öğrenildi.

Bu arada, İspanyol görevlilerin kaza yerinde Mustafa Erdil'in pasaportunu da buldukları belirtildi.

Öte yandan, Kazada yaralanan 18 kişiden ikisinin durumunun hala çok ağır olduğu duyuruldu.

Spanair de kazayla ilgili kara kutu bilgileri ve pilot ile yapılan konuşmaların yasaların öngördüğü şekilde gizli tutularak kamuoyuna açıklanmayacağını bildirdi.

AJANSLAR