kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Filistinli tutuklular serbest bırakılmaya başladı

Yeni Haber
İsrail hükümeti, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a iyi niyet gösterisi amacıyla geçtiğimiz hafta aldığı karar gereği 198 Filistinliyi serbest bırakıyor. İsrail'in son bir haftalık zaman diliminde 107 Filistinliyi tutuklaması da dikkat çekiyor.

İsrail Radyosu, Kudüs'teki bir hapishaneden Batı Şeria'nın Ramallah kentine nakledilecek tutukluların burada resmtörenle karşılanacağını duyurdu.

Serbest bırakılanlar arasında İsraillilerin ölmesiyle sonuçlanan saldırılarda rol almakla suçlanan 2 Filistinli de bulunuyor. Çoğu El Fetih mensubu olan tutuklulara, bir daha İsrail'e karşı düşmanca davranışlar içinde bulunmayacaklarına dair bir taahhütname imzalamaları da şart koşuluyor.

Tel Aviv'in 'iyi niyet jesti' ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın barış görüşmeleri için bölgeye gelmesinden birkaç saat önce gerçekleştiriliyor.

İSRAİL GÜÇLERİ SON BİR HAFTADA 107 FİLİSTİNLİYİ TUTUKLADI

Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas hareketi, İsrail güçlerinin son bir haftada 107 Filistinliyi tutukladığını bildirerek, Tel Aviv'in serbest bırakma değil sadece rehineleri değiştirme işlemi yaptığını vurguladı. Gazze'deki Tutsaklar ve Özgürleştirilenler Bakanlığı'nın Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, tutuklananların 15'nin çocuk olduğu bildirildi.

CİHAN
Haberin fotoğrafları