kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bizim asıl amacımız Rus işgalini durdurmaktı."

Yeni Haber
İngiliz The Financial Times (FT) gazetesine konuşan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya krizinde Rusya'nın suçlu ve sorumlu olduğunu savundu. Saakaşvili, "Savaştan önce ilk olan şey Rus tanklarının Gürcistan'a girmesiydi. Bizim açımızdan olaya bakarsak, biz Rus işgaline karşılık verdik." dedi.

Birçok dünya liderinin Gürcistan'ı Güney Osetya'nın kontrolünü düşünmeden ele geçirmekle suçladığına dikkat çeken gazete, bu ele geçirmenin de Rusların iyi planlanmış bir askeri saldırısı ve Gürcistan işgaliyle karşılık bulduğunu vurguladı. FT, Saakaşvili'ye göre kendisinin Gürcistan'ın alt yapısını yok eden saldırıda suçsuz olduğunu düşündüğünü ve Rusların köprüleri yıktığını, yolları ve diğer altyapı sistemini yok ettiklerini gördüğünü aktardı.

Bunun yabancı yatırımcıların güvenini sarstığını yazan gazete, "Şimdi savaş bitti. Saakavişli siyasi ve ekonomik kargaşayı toparlamaya çalışıyor. Görevini bırakmaya niyeti yok. Altyapıyı yeniden kurmaya çalışacak. Bu da söylenene göre 2 milyar doları buluyor. Tabii bir de yabancı yatırımcının güvenini tekrar kazanmalı." yorumunu yaptı.

Gazeteye konuşan Saakavişli son olarak ise, "Bizi nakit para lazım. Ama uzun vadede yabancı yatırımcılara verecek güven lazım. Biz petrol üretmeyen ülkeler kategorisinde dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biriydik. Gürcistan'ın en son isteyeceği şey de Ruslarla askeri bir savaştı." dedi.

CİHAN