kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İş dünyasına yaşam koçluğu yapan tiyatrocu

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
İş dünyasının binlerce üyesiyle akıl sofraları kuran 35 yıllık tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu'nun bugünden sonraki 3 yılı eğitim programlarıyla dolmuş durumda. Ali Poyrazoğlu, 'Fikirleri eğlendirici şekilde anlatıyorum' diyor..
Ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu'nun yaptıkları tiyatroyla sınırlı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İş dünyasında yüzlerce isminin Poyrazoğlu'ndan eğitim semineri aldığını, bir nevi Poyrazoğlu'nun iş dünyasının önde gelenlerine 'yaşam koçluğu' yaptığını biliyor muydunuz? Farkı yaratanın insan olduğu görüşünden yola çıkarak, insan kendinden satış ustası nasıl çıkartır, yenilikçi bakış bir şirkete nasıl kazandırılır ya da bir şirkette sinerji ortaya nasıl çıkartılır gibi pek çok sorunun yanıtını, ünlü tiyatrocu verdiği seminerlerle anlatıyor. Poyrazoğlu adeta iş dünyasını konuşmalarıyla peşinden sürüklüyor. Öyle ki 'Önümüzdeki üç yıl programım dolu' diyecek kadar da büyük ilgi görüyor.

'ANLATMA USTASIYIM'
Poyrazoğlu'na göre farklı bir işadamı kuşağı var günümüzde. "Profesyönelliğe inanan ve sürekli kendini yenileyen iş adamlarımız var artık. Eski usul patronlar kenarda artık. Çocuklar ve iyi profesyoneller devrede. Değişim oldu. Şimdi bu yeni işadamları sinerjilerini ve yenilikçiliklerini ortaya koyuyor. Dünyanın kullandığı yöntemleri kullanmak gerektiğini de kabul ediyor" diyor. Poyrazoğlu yeni kuşak işadamlarının neden kendisini tercih ettiğini ise, 'Çünkü ben anlatma ustasıyım. Yeni fikirleri berrak bir şekilde zihne yerleştiriyorum. Eğlendirici bir şekilde anlatıyorum. Bu da şirketlerin işine geliyor' şeklinde özetliyor. Ali Poyrazoğlu 3 yıl önce Kanadalılarla ortak bir de danışmanlık şirketi kurmuş. Yani gerekli olduğu takdirde bilgiyi satın alıyor ve Harvard Üniversitesi'nin çalışmalarından da faydalanıyor. İşin ilginç yanı, Poyrazoğlu, bankacılıktan, sağlık sektörüne, turizmden, inşaata kadar pek çok farklı alanda eğitim seminerleri veriyor. "Arkamda ticari bir geçmiş var.Tiyatroda 35'inci yılım. Gösteri merkezleri kurdum, tiyatro kurdum. E mesela ilaç işinden de anlarım. Babam eczacıydı. Anne tarafı doktordu" derken, 'tıbbi bir çocuğum yani' diyerek bir de espri patlatıyor.

6 SİGMA VE AHİLİK
Aralarında Eczacıbaşı İlaç, Glaxo Smith ve Novartis'e, Kardiyoloji Kongresi'ne katılan tüm doktorlara pek çok defa seminer veren Poyrazoğlu, Borusan'ın 2 bin 500 çalışanı ve üst düzeyi ile yurtdışından davet ettikleri pek çok şirketin üst düzey yöneticisine üretim süreçlerinde sıfır hatayı hedefleyen '6 Sigma'yı kendi yorum farkıyla ve İngilizce anlatmış. 'Aynanın karşısına geçip altı sigmanın aksayan ve yenilenmesi gereken taraflarını ortaya çıkarıyorum' diyen Poyrazoğlu, 6 sigma'yı Osmanlı dönemindeki Ahilik sistemine benzetiyor ve ustakalfa- çırak ilişkilerine bu açıdan bakıp, ilginç yorumlar yapıyor.