kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kumtel'in Genel Koordinatörü Arslan Aka, infraredde yenilenmiş ürünlerinin yakında piyasaya çıkacağını söyledi.

'Sigara içme yasağı ısıtıcıda üretimimizi % 40 artıracak'

EBRU ERDOĞAN
Sigara yasağının ısıtıcı sektörünü büyüteceğini belirten Kumtel yöneticisi Aka, üretimlerini % 40 artırıp 1.1 milyona çıkaracaklarını söyledi..
Mayıs ayında uygulanmaya başlanan, kapalı alanlarda sigara içme yasağı, kimi sektörleri olumsuz etkilerken, bazı sektörler için kâr kapısı haline geldi. Bunlardan birisi de ısıtıcı sektörü. Özellikle alışveriş merkezlerinin, kış aylarında gelecek müşterileri için açık havada oluşturacakları alanlarda ısıtıcıya ihtiyacı olacağını şimdiden gören üreticiler, talep olduğunda rakiplerinden geri kalmamak için üretimlerini yeniden planlamaya başladı. Isıtıcı, telefon ve pişirici üreticisi Kumtel'in Genel Koordinatörü Arslan Aka, yasakla, üretimlerini yüzde 40 arttırma kararı aldıklarını söyledi.

KANTHAL'LA İŞBİRLİĞİ
48 çeşit ısıtıcılarının bulunduğunu, son yıllarda en çok rağbet gören ürünlerin ise infrared ısıtıcılar olduğunu anlatan Aka, "Bu tür ısıtıcıların satışlarında bu yıl patlama yaşanacağını düşünüyorum. Sigara yasağı, müşteri memnuniyeti çerçevesinde ticari mekanlarda sigara içilebilir alan oluşturma mecburiyeti doğuracak. Bu da infrared ısıtıcılara ihtiyaç olacağı anlamına geliyor. Biz sadece sigara yasağı için üretimimizi yüzde 40 oranında arttıracağız. Normal talebin artışını da göz önüne aldığımızda 2007'de 600 bin adet olan satışımızın 2008 sonu itibarıyla 1 milyon 100 bine çıkacağını düşünüyorum" dedi. Isıtma komponentleri konusunda dünyanın en büyük kuruluşu olan İsveçli Kanthal şirketiyle işbirliğine gittiklerini dile getiren Aka, artık üretimlerinde bu parçaları kullanacaklarını, bunun da ürün ömrünü iki üç kat uzatacağını belirtti.